Как да изсъхне повече лепило по-бързо

Второто лепило се нуждае от това как се предполага името му, обикновено само няколко секунди, за да изсъхне. В някои случаи ще бъде необходимо да станете по-бързи. В допълнение към използването на активатор, има някои домашни средства, към които цианоакрилатът реагира незабавно. Дори по-силен въздух директно след лепене помага да се ускори.

С правилните вещества лепилото, подходящо за реакцията

Обикновено цианоакрилатът може да бъде наричан реактивно вещество, особено ако влезе в контакт с подходящ реагент. Ако второто лепило не изсъхне, можете да бъдете толкова полезни, колкото за намаляване на сушенето на секунди при вторите фракции.

Как суперлепилото изсъхва: Следните помощни средства позволяват на суперлепилото да изсъхне по-бързо веднага:

Активатор

Предлага се в продажба под формата на спрей. Може да се нанася върху противоположната адхезивна повърхност, намазана със суперлепилото и води до незабавно изсъхване и втвърдяване.

Бакпулвер / сода за хляб

Може да се поръсва върху лепилната повърхност и супер лепилото да се разстила върху нея или обратно. Може да е изгодно да се разрежда суперлепилото, тъй като той реагира по-добре с бакпулвера или содата за хляб с неговия тънък вискозитет.

Влажен дъх

Дишането на фугата, докато се осъществява връзката, може значително да ускори процеса на сушене.

Лепило за дърво

Лепило за бяло дърво (6,49 евро на Amazon *) може да се смеси в лепилната повърхност или да се натисне в суперлепилото със спринцовка и канюла.

плюе

Влагата предотвратява грозните ръбове и белите петна в точката на залепване. Spit действа малко по-добре от нормалната вода, което вероятно се дължи на съдържащите се в него храносмилателни ензими.

вентилатор

В момента на залепване въздухът е мощно средство за по-бързо изсъхване на суперлепилото. Вентилатор или струя студен въздух от сешоара може да помогне за процеса на залепване, но трябва да се изключи веднага след това.

Неблагоприятни за процеса на залепване са слънчевата радиация, външните температури и затоплянето над тридесет градуса по Целзий, мокри и прашни залепващи повърхности, свързващи материали с различни температури.

Съвети и трикове Ако използвате суперлепило често, добре е да изпробвате различните методи и агенти върху различни материали в тестово изпълнение. Запишете резултатите по отношение на скоростта, твърдостта и визуалния външен вид във вашето лично ръководство за лепило. Когато сменяте продукти, уверете се, че всеки суперлепило има малко по-различна формулировка, което може да доведе до различно поведение на реакцията.