Как могат да бъдат осигурени френски прозорци

Forend прозорците са, така да се каже, по-отвореният вариант на класическите прозорци, които дават пълен пасаж с подобна естетическа привлекателност. Например, двустранните прозорци могат да бъдат защитени срещу нахлуване със специални ключалки на дръжките на прозорците или безопасни стъкла.

Спецификата на френските прозорци

С френските прозорци, така наречените прозорци на мулион са доразвити в по-отворена версия. Подобно на своите предшественици, те имат две листа и са маркирани в средата с вертикален разделител. За разлика от неподвижния, свободно стоящ муллион в прозореца на мансиона, тук в прозореца на маншета се използва подвижен мултион.

Това е неразделна част от френското крило, което обикновено остава затворено, но при необходимост може да се отвори с помощта на резе от вътрешната страна на рамката. Активният лист е този с дръжка, който може да се отваря и затваря без отделно отключване. За разлика от прозореца на мултион, отварянето на двете крила води до проход без централна облицовка да остане на мястото си.

Закрепете прозореца на маншета

Що се отнася до защитата срещу кражба, разликата между двете крила е незначителен проблем, но може да бъде решен по различни начини. В зависимост от това колко важна е защитата за вас, можете да използвате различни опции, например:

  • Поразителна плоча за прозорци с двойно крило
  • Възможно заключване на главата на гъби. чрез подмяна на фитинги
  • Устойчиво на проникване стъклопакет или филм
  • Електронна алармена защита

Заключващ болт

Един от начините за механично закрепване на двустранния прозорец срещу нахлуване е използването на специални ударни плочи за прозорци с двоен прозорец. Те се състоят от ударна плоча, в която стоманен болт се закопчава, когато е заключен. Кутията за заключване е монтирана на крилото на прозореца, което обикновено е направено както от пластмаса, така и от дърво.

Устройство против повдигане

Маншетните прозорци често са част от стари сгради и поради това не са оборудвани със стандартизиран еврорез или евро отстъпка. С такива по-стари фитинги, ключалките за гъбни глави, които са безопасен анти-лостов механизъм, не могат да бъдат преоборудвани. Фитингите обаче могат да бъдат заменени, смислено директно за тези с ключалка за гъби. Това обаче трябва да бъде оставено на професионалистите.

Безопасно остъкляване

Срещу разбиването на стъклото на прозорците, прозорците с маншети също могат да бъдат модернизирани с устойчиви на удар стъкла. Стъклените защитни филми са малко по-малко сложни и евтини.

Алармена защита

Ако искате да разчитате на електронна технология за сигурност, можете да оставите прозореца на маншета механично недокоснат и вместо това да го интегрирате в алармена система като част от умен дом. Такива системи подават аларма чрез електронни устройства (смартфони) веднага щом се регистрират кражби.