Как да получите по-голяма защита от шум на балкона

След работа, отпускане на балкона при залез слънце с прохладна напитка - да, това е нещо хубаво. Просто е глупаво, когато пронизващият шум от улицата или от съседите нарушава идилията. Ще ви дадем няколко идеи за шумозащитни инсталации, подходящи за балкони.

Проблеми с проекта за шумозащита на балкона

Ако искате повече спокойствие и тишина на балкона, може да се наложи да направите няколко компромиса. Тъй като следните трудности или. Резултат от конфликти:

  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете още - Измазване на балкона
  • Прочетете също - Осигуряване на балкон
  • Защита срещу шум срещу видимост
  • Необходима маса срещу липса на пространство
  • Структурни промени спрямо наемното право

Първият проблем наистина е значителен. Тъй като балконът, обърнат към шумна улица, всъщност трябва да има шумоизолирана стена отпред. Единствената разлика е, че балконът вече не е балкон. За съжаление също няма смисъл да се запечатва решетъчен парапет отпред само до височината на балюстрадата. За ефективна шумоизолация просто се нуждаете от определена височина. В случай на челен уличен шум, това може да помогне за поставянето на обекти като големи саксии и балконски мебели. Подложката за подложка на пода също може да има леко овлажняващ ефект.

Ако досадният шум идва отстрани, може би можете да живеете със странични шумозащитни инсталации и свързаното с тях ограничаване на видимостта.

Бетонните или дървените огради са възможни само в ограничена степен

Така че шумът също е забележим (или. звуков) е екраниран, инсталацията трябва да бъде възможно най-плътна и масивна. Ефективни звукови буфери са например бетонни или масивни дървени стени, които с дебелина 3-4 сантиметра могат лесно да достигнат 30 dB звукоизолация.

Закрепването е трудно или трудно на балкона. изобщо не е възможно без пряка намеса в строителната тъкан. И като наемател, такава значителна структурна промяна би противоречила на договорното използване на имота под наем. Ако е необходимо, постоянна инсталация може да бъде възможна и чрез приятелски разговор с наемодателя.

Маса без структурни интервенции

Като алтернатива се предлагат и дървени корита за растения от дърво, подредени едно върху друго. С по-дълбоки корита отдолу и по-къси и по-къси корита отгоре, можете да създадете стъпаловидна конструкция, която можете да засадите добре и полезно отпред. Запълването с пръст прави всичко още по-масивно и следователно по-звукоизолиращо, засаждането от своя страна гарантира едновременно поглъщане на звука и фино филтриране на праха.