Как да рисувам крило на вратата

Лакираните врати от време на време се нуждаят от нов слой боя - или за обновяване на старата боя, или за внасяне на свеж (цветен) вятър в стаята. Всъщност е много лесно. В тази статия можете да прочетете как най-добре можете да получите новия си вид на вратата.

Успешно боядисвайте крилото на вратата

Само по себе си нямате нужда от извънредно оборудване или опит за боядисване на врати. С малко сръчност и чувство и око за грижа можете да си върнете добре вратата. Това, от което се нуждаете, е следното:

  • Прочетете също - Сменете цялата врата или само крилото на вратата
  • Прочетете също - Поправяне на крилото на вратата
  • Прочетете също - Боядисайте сами врати с пистолет за пръскане
  • евентуално. Абразивен материал и пълнител (4,25 евро на Amazon *)
  • Парцал
  • Чук с оправка и акумулаторна отвертка
  • търговски акрилен лак (за вътрешна врата)
  • Валяк с пяна и четка

Препарати върху крилото на вратата

Първо откачате крилото на вратата и го поставяте на две естакади. По него може да се работи най-добре хоризонтално. За да не повредите вратата, поставете малко картон под естакадите. В идеалния случай извършвайте работата в топло, сухо и проветриво помещение.

(Ремонт) и шлайфане

Преди да пребоядисате рисувани предмети, първото нещо, което трябва да направите, е да ги направите възприемчиви към новия цвят. Това означава: шлайфане на остатъци от стари бои, особено натрошени парчета. Ако крилото на вратата показва сериозни признаци на износване, т.е. също е загубило значително количество повърхностно вещество, трябва да запълните всички странности и дупки с пълнител и да го шлайфате гладко, след като изсъхне. За шлайфане е най-добре да използвате електрическа шлайфмашина и среднозърнести шкурки (около 120). Накрая избършете старателно крилото на вратата с влажна кърпа и го изтрийте на сухо.

Отстранете дръжката и заключете

Ако искате да работите правилно, трябва да премахнете дръжката с плочата на дръжката, а също и ключалката на вратата преди боядисване. Конвенционалните дръжки са закрепени вертикално с щифт и могат лесно да бъдат изтласкани с чук. Обикновено плочата на дръжката и ключалката на вратата могат лесно да се развият.

боя

Сега е време за същинското рисуване. Ако повърхността на вратата е гладка, можете да нанесете по-голямата част от боята с обикновен валяк от пяна. За краищата използвайте или по-малък, по-тесен валяк от пяна или четка. За фина работа, или върху декоративни гънки на пластмасова повърхност, или по краищата на стъклени панели, използвайте достатъчно фина четка. Ако е необходимо, нанесете два слоя с междинно изсъхване. След окончателното изсъхване, преинсталирайте ключалката и дръжката, закачете вратата - готово!