Как да поправите душ кабина

Драскотини или други повреди в душ кабина са възникнали много бързо. Всичко, което трябва да направите, е да пуснете флакон с парфюм или друг предмет веднъж и това е готово. Често обаче можете да поправите душ кабина, вместо да я подменяте.

Ремонтът като алтернатива на подмяната на душ кабината

Подмяната на дефектна душ кабина или душ кабина обикновено е много скъпа. Първо трябва внимателно да отделите старата душ кабина от нейното закрепване и накрая да я разкъсате. Често възникват допълнителни щети или. възникват допълнителни повреди, които първо трябва да бъдат поправени, преди най-накрая да се използва нова душ кабина. Всичко това е много работа, само защото може да има малки драскотини или недостатъци в душ кабината. За щастие има и други начини, по които можете да отстраните такива щети, без да извършвате ремонтни дейности.

  • Прочетете също - Премахване на душ кабина
  • Прочетете също - Полагане на плочки за душ кабина и как да го направите
  • Прочетете също - Как да премахнете силикона от душ кабина

Как да поправите душ кабина?

Специални комплекти за ремонт се предлагат от специализирани търговци на дребно, с които малки повреди като драскотини или обикновени повреди могат да бъдат поправени относително бързо и лесно. Много е важно в случай на повреда да действа възможно най-бързо, за да не стане още по-голяма. Такъв комплект за ремонт обикновено съдържа следните материали:

  • ремонтно съединение (пълнител (4,25 евро на Amazon *))
  • По-трудно
  • Шкурка
  • молив за докосване
  • евентуално шпатула или други инструменти

Елиминиране на незначителни повреди в душ кабината

Тези материали позволяват да отстраните сами незначителни повреди. На първо място, трябва да смилате малко засегнатата област, за да получите добра основа за ремонтното съединение. След това се прилага върху съответната област, така че да се създаде плоска повърхност без вдлъбнатини. За да получите гладка повърхност, използвайте шкурка, включена в комплекта, с която можете да работите върху третираната зона с нанесена и вече напълно втвърдена ремонтна смес. може да изглади. Използвате молива за докосване, за да възстановите ремонтираната зона с оригиналния цвят на душ коритото.

Какво да търсите при избора на ремонтни материали

Използвайте само подходящо ремонтно съединение за материала на вашата душ кабина. Преди всичко се уверете, че сте получили пръчка за подправяне в подходящ цвят, който точно съвпада с цвета на вашата душ кабина.