Как да боядисваме дървена ламперия в бяло

Ако дървената облицовка е станала грозна, може да искате да я боядисате в бяло за неутрално и красиво покритие. Можете да направите това без проблеми, ако имате няколко неща предвид в работата си.

Дървени повърхности Бяла боя за повече светлина в стаята

В много къщи все още има стари повърхности под формата на дървена ламперия, която е много остаряла днес и понякога тъмна. Това е особено вярно, когато това са таванни зони, които са били държани в тъмнокафяв и направят стаята тъмна мрачна много бързо. Бялата боя може да работи чудо, особено когато е относително малко пространство, което е много по-удобно и по-голямо през светлата повърхност. С проста боядисване, можете значително да подобрите дървените повърхности.

  • Също така прочетете - дървесен облицовъчен рисуване с прости средства
  • Също така прочетете - стая Swipe Black?
  • Също така четете - дървесни панели бял лазер за по-яркост в стаята

Какво трябва да имате предвид, докато рисувате

Често се желае зърното на дървесната повърхност да остане видимо дори след боядисване. За да е така, трябва да работите с относително тънка глазура, която се предлага и в бяло. Това е така наречената глазура с лак, която е относително лесна за обработка и може да подобри помещението с най-простите средства. За желания ефект обаче боята също трябва да полепне добре и да образува хубава и гладка повърхност.

Важна е задълбочената подготвителна работа

За да получите хубав слой боя, това, което се брои, е работата преди действителния слой боя. Състои се от следните стъпки, наред с други:

  • Шлайфайте добре повърхността, която ще се боядисва
  • старателно отстранете шлайфащия прах
  • Поправете повреди като дупки и пукнатини
  • нанесете бяла глазура
  • нанесете втори слой, ако е необходимо

На работа трябва да обърнете внимание на някои важни неща

За най-добрия възможен резултат трябва добре да смилате субстрата, да премахнете неравностите и да направите ремонти, когато дървесните повърхности имат, например, дупки или пукнатини. Можете да попълните с подходящ пълнител (4,25 € в Amazon *) и след това да извадите. Не забравяйте да почистите напълно повърхностите и да освободите повърхностите след тези ремонтни работи и абразивните. Обикновено трябва да направите боята в няколко слоя, така че по-късно да получат перфектна и красива повърхност на желания цвят.