Как да запечатаме котешка клапа в случай на течение

Котешкият капак е много практично нещо, защото позволява на животното да излезе и да влезе в апартамента по всяко време, без да се налага да правите нищо. Той обаче е пропуснал смисъла си в създаването на чернови.

Когато котешки клап пуска в течение

Идеалният котешки капак позволява на животното да влезе или да излезе от апартамента по всяко време, без излишно да увеличава енергийните нужди на къщата. Но точно това е проблемът с много котешки клапи. Въпреки че работят по принцип, те са всичко друго, но не и стегнати. Много от предлаганите в търговската мрежа модели са постоянно течащи, така че енергията от отопление постоянно се губи поради неприятни течения и теченията също могат да причинят настинки. Идеалният котешки капак отговаря на следните изисквания:

  • Прочетете също - котешка клапа в пасивната къща
  • Прочетете също - Премахване на котешка клапа
  • Прочетете също - Cat Flap: Алтернативи за наемане на апартамент
  • дава на животното свободата, която желае
  • вече няма нужда от кутия за отпадъци
  • може да се заключва през нощта, така че котката да не се скита наоколо

Добри котешки клапи с подходящо запечатване срещу течения

Такова котешко капаче е слабо място в обвивката на сградата, тъй като не може да се гарантира, че е 100% непропускливо. В края на краищата, клапата може да бъде отворена от животното по всяко време, което означава, че енергията от отопление се губи. За да може клапата да не пропуска никакви течения, когато е затворена, тя трябва да бъде с подходящо качество. Сега има котешки клапи с уплътнение. Съвременните модели отговарят на по-взискателните изисквания за енергийно ефективно изграждане и живот.

Модерен дизайн с контрол на достъпа

Тези модели също могат да помогнат за спестяване на разходи за отопление, например като не могат да отварят клапите за няколко часа през нощта. Всъщност сега има версии с микрочипове, които позволяват на котката да отваря автоматично клапата. Класическата версия обаче струва значително по-малко и обикновено работи без електричество. С тази версия обаче е много важно и тя винаги да е напълно затворена и да е направена от добре обработен материал. Тъй като черновите могат да бъдат избегнати само ако качеството е достатъчно. Трябва да има и предпазна ключалка.

Важно: монтажната позиция на котешката клапа

Най-добре е да инсталирате клапата на място, което е достъпно за котката и където има възможно най-малко течение, когато животното го използва. Не забравяйте да изберете защитено място.