Как да изградите люлка

Ако искате да почерпите децата си с люлка, можете да си купите класическа рамка за люлка или да я изградите сами. Подобна процедура обикновено се използва за поставяне на свободно стоящо скеле, при условие че конструкцията не е прекалено екстравагантна. Всеки може да направи това с няколко общи инструмента.

Инструменти и материали за изграждане на люлка

В името на универсалната деспективност, ние отиваме от класически люлеещ се скеле с кръстосан на две външни колони - без значение дали са закупени или самостоятелни. За да настроите такова устройство, обикновено се нуждаете от следните инструменти:

  • Също прочетете - изискването за интервал на люлка
  • Също така прочетете - точното разстояние за люлка
  • Също така четете - Затегнете люлка
  • Бормашина (48,00 € в Amazon *)
  • Безжична отвертка
  • Ниво на дух
  • Вероятно. бетонобъркачка

и следните материали:

  • Адаптирани дървени греди и кръстосани съединители
  • люлеещите се куки
  • Съвпадащите винтове, шайби и ядки

Дори и с много закупени люлеещи се кръгове, гредите и конекторите се доставят без предварително пробиване. Като правило, трябва да направите това сами по време на инсталацията.

Люлка

Когато сглобявате скелето, започнете със страничните A-колони. Те обикновено се фиксират в правилното разстилане, като се използват хоризонтални напречно свързващи греди в горната част. Винаги проверявайте хоризонталата с нивелира! В зависимост от това как горната греда да почива по-късно, A-стълбовете се завинтват в горната част с подходяща междина или с кросоувър. В последния случай те трябва да бъдат свързани със стабилен метален болт в кръстосаната контактна точка в допълнение към напречните съединители по-долу.

Когато A-стълбовете са напълно завинтени, идва ред на горната греда. Ако A-страничните опори не са кръстосани, могат да се използват къси поддържащи греди от двете страни на всеки от горните A-опорни пролуки, върху които горната греда може да почива и да се завинтва здраво отгоре.

След това люлеещите се куки могат да бъдат прикрепени към завинтената горна греда. В инструкциите за монтаж на люлеещите се рамки обикновено се дават оптималните разстояния до страничните опори и, в случай на двойно люлеене, между люлките. Средно за всеки случай трябва да се спазват около 30 до 45 см.

Наземно закотвяне

За да закотвите скелето сигурно в земята, най-добре е да поставите краката на колоната в бетон със земни котви. Алтернативно, стълбовете могат да бъдат бетонирани директно в земята, но това води до загуба на обща височина.

Безбетонна алтернатива е закотвянето на крачетата на стълбовете върху винтови анкери или втулки.