Как да запечатаме врата срещу шум

Тътнежът на съседа по стълбището и хъркането от съседната стая ви отнемат последния нерв? Вратите често са решаващ фактор при определяне дали апартаментът е изложен на по-голям или по-малък шум. Следователно подходящото уплътнение може да допринесе много за повече спокойствие и тишина.

Уплътнете вратата срещу шум с малко усилия

Искате бързо да се отървете от досадния шум. И за щастие има доста прости решения за значително намаляване на звуковия поток през вратата. С прости методи на запечатване той може да бъде намален с около половината. Препоръчителните мерки включват:

  • Прочетете също - Уплътняване на вратата в случай на течения: различни опции
  • Прочетете още - Запечатване на вратата с уплътнителна лента и уплътнителна четка
  • Прочетете също - Стандартният размер на вратите
  • Уплътнете празнините на вратите
  • Прикрепете пяна дъска
  • Подплата на вратата
  • Удвояване с пълнеж от изолационен материал

Уплътнете празнините на вратите

За да намалите звуковия поток, е от съществено значение да се запечатат отворите на отворените врати. Пропуските отстрани или отдолу са огромни проходи за звукови вълни. Можете да използвате самозалепващи изолационни ленти, за да запечатате такива празнини. Има специални, също самозалепващи се силиконови ленти за долната междина на вратата, които също държат течения и пълзящи животни далеч.

Прикрепете пяна дъска

Ако звукопропускливата врата е тънка и може би също е повредена, препоръчително е да я изолирате на голяма площ. И тук получавате безплатно топлинно изолиращ страничен ефект отгоре. Най-лесният начин да изолирате вратата е с листове от пяна. Във всеки магазин за хардуер има такива, най-вече като модулни квадратни парчета в копче или гладка форма. Панелите от пяна със самозалепващ се гръб са особено лесни за обработка.
За да увеличите визуално изолацията, можете например да прикрепите декоративен филм за стени.

Подплата на вратата

Донякъде антикварните възглавници на вратите всъщност не са нищо повече от ръчното решение с дунапренови листове и повърхностна облицовка. Но те са напълно проектирани и често имат възрастен характер поради традиционно капитонираната си кожа и закрепващите нитове. В старите сгради обаче такава подложка за врата може да изглежда много стилна.

За наемателите обаче е проблематично, че такива възглавници на вратите обикновено са заковани на вратата.

Удвояване с пълнеж от изолационен материал

Също така не е задължително подходящо за всеки наемател е вратата с изолационен пълнеж. Със строителни плоскости може да се приложи втори слой, който е най-добре изпълнен с каменна вата (29,80 € в Amazon *) n. С прилепване идваш тук заради крайното тегло, но вероятно не е далеч. Следователно небрежно наемодателят е предпоставка за това.