Как да премахнете вратата на вътрешния двор

Всеки, който иска да разшири вратата на вътрешния двор, често е на загуба. Тъй като при популярните варианти на шарнирно завъртане / накланяне крилото на вратата не може просто да се свали като вратата на стаята. По-нататък ще ви обясним как трябва да се разшири този механизъм.

Ето как вратата на вътрешния двор може да бъде разширена

Повечето врати на вътрешните дворове в нашите географски ширини вече са оборудвани с накланящи се / завъртащи се панти. Можете да ги управлявате като всички по-нови прозорци, така че да могат да се отварят въртящи се или накланящи се. Този механизъм не позволява крилото на вратата да бъде просто окачено на две панти, както е при нормалните врати, които могат да се отворят само чрез въртене.

  • Прочетете също - запечатване на вратичката на вътрешния двор
  • Прочетете също - проектирайте вратата на вътрешния двор без бариери
  • Прочетете също - Ремонт на врати на вътрешен двор

За да се гарантира функцията на накланяне, в горната част се изисква т. Нар. Ножичен лагер, дългият фитинг, прикрепен към шарнирния щифт в горната част на крилото на вратата, който държи вратата в наклонено положение. Ъгловият лагер, който побира тежестта на вратата, е разположен в долната част на лявата страна на вратата.

Просто откачане на крилото на вратата като врата без функция на накланяне с нормални шарнирни панти, разбира се, не е възможно при такова зъбно колело. За да премахнете вратата, механизмът трябва да бъде обсъден. Това е така, защото осигурява отделна процедура за разширяване, така че крилата на вратите или пантите да могат да се сменят.

При премахване на вратичката на вътрешния двор трябва да се следват следните стъпки:

  • Отворете вратата и я подсигурете срещу падане
  • Отключете и откачете пантата на ножицата
  • Облегнете вратата под ъгъл 10 °
  • Повдигнете крилото от ъгловата панта

За да получите добър достъп до горната ножична панта и дългия монтаж на горната част на вратата, първо отворете широко вратата и поставете нещо срещу провисването под външния долен ръб, например дървен клин. Ножичната панта има ключалка под формата на плоско парче метал, което можете да завъртите напред с около 90 ° с помощта на шестостен. След това облекчавате натоварването на фитинга, който се отключва по този начин, като натискате крилото на вратата към страната на рамката на вратата и откачате фитинга нагоре. Тогава горната част на крилото е свободна - най-добре трябва да се държи от асистент.

Откачането на крилото на вратата от долния ъглов лагер работи само при врати / накланящи се вътрешни врати, ако крилото на вратата е под ъгъл 10 ° спрямо рамката. Затова го подпрете под този ъгъл и го повдигнете. Тъй като повечето врати от вътрешния двор от този тип имат стъклена вложка, дръжките на вендузите са подходящи за по-лесно боравене. Вече имате безплатен достъп до пантите и можете да замените всичко необходимо.