Как можете да разширите и обзаведете работилница

Ако искате да разширите цех, първо трябва да свършите много работа. Необходими са различни работни стъпки, за да се превърне празна стая или гараж в работилница. Прочетете повече за това тук.

Кои работни стъпки и материали са необходими за разширяване на цеха

За да се разшири цех в мазе или гараж, са необходими множество работни стъпки, включително следното:

  • Прочетете също - Създаване на уъркшоп у дома и как да го направите
  • Прочетете също - Отопление на работилницата и какви са вашите възможности
  • Прочетете също - Как да почистите мазната работилница
  • полагане на под и шпакловане на стени
  • преместят линиите за електричество и вода
  • Полагане на плочки
  • Инсталирайте осветление
  • Работна маса или. вграден
  • изграждане на стена с инструменти
  • Осигурете инструменти и работни материали

Често е много дълъг път от планирането до изпълнението. В повечето случаи мястото, предвидено за работилницата, също не е на разположение веднага, така че първо трябва да се извърши някаква предварителна работа. Стените, таванът и пода трябва да са подходящи, за да издържат на строгостта на работата в цеха. В крайна сметка не става въпрос за жилищна площ, която трябва да бъде ново обзаведена.

За какво да внимавате при разширяване на цеха

Не забравяйте да изберете подходяща стая. Помещението трябва да бъде разположено по такъв начин, че всички работни материали да могат лесно да бъдат пренесени в стаята. Най-добра е стая, достъпна през страничен вход. Като правило вече ще имате поглед върху подходящото пространство, за да можете веднага да започнете да изпълнявате планирането си. Помислете за подходящи материали за подови настилки и стени. Трябва също да помислите за достатъчно големи електрически кабели и, ако е необходимо, за връзка с вода, което има смисъл в сервиз. Също така, помислете добре дали има достатъчно място за голяма работна повърхност, всички необходими работни материали, голяма стена за инструменти и рафтове.

Настройте работилницата след разширяването

След приключване на строителните работи е време да създадете новата си работилница. Центърът обикновено е голяма работна маса, върху която могат да се извършват всички работи. Можете да прикрепите стена с инструменти директно над нея, така че да имате под ръка всички инструменти. Трябва да имате на разположение допълнително място за работни материали. Асортиментните кутии ви помагат да имате на разположение малки части по всяко време, без да се налага да ги търсите дълго.