Как да поправите пукнатина в прозореца на прозореца

Дефектното стъкло на прозореца не винаги трябва да означава пълна подмяна на стъклопакета или дори на целия прозорец. При определени условия може да се поправи и пукнатина. По-долу можете да прочетете как и с какво е възможно това.

Кога може да се поправи пукнатина в прозореца??

Може да го знаете от някои доставчици на ремонт на автомобилни стъкла - плоското стъкло е напълно поправимо. С определени техники могат да се поправят поне малки пукнатини. Така че добра новина за всички, които предпочитат отново да вървят старите неща, отколкото да изхвърлят всичко веднага.

  • Прочетете също - Как да поправите прозорец?
  • Прочетете също - Когато стъклото на прозореца е скъсано
  • Прочетете също - Как да премахнете прозореца на прозореца

За поправимостта на прозоречното стъкло, разбира се, трябва да са изпълнени няколко предпоставки. Това са приблизително следните:

  • Крек или. Пукнатините не трябва да надвишават определени размери на дължина и дълбочина
  • Само повърхностни драскотини и пукнатини могат да бъдат поправени
  • Неизбежна размяна за по-дълбоки скокове
  • Рамката все още трябва да е непокътната

Какви са максималните размери за пукнатини??

Като цяло може да се приложи следното основно правило, за да се оцени възстановимостта на повредата на стъклото на прозореца: Пукнатината или драскотините трябва да са къси, да не са твърде големи и да не се опипват на повърхността с пръсти и нокти. Ако можете да заровите нокътя си в пукнатина, е време за нов парче.

Числово, човек може да се ориентира до максимална дължина от 15 милиметра за отделни пукнатини и максимална обща дължина от 45 милиметра за всички пукнатини. Дълбочината на пукнатината не трябва да надвишава 0,002 инча. Всичко отвъд това може да бъде описано като скок.

Как може да се поправи пукнатина сега??

В стъкларите или в автомобилната специализация има някои средства за самостоятелно циментиране на по-малки пукнатини в плоско стъкло. Също така бързо ще намерите това, което търсите в Интернет. Полиращата паста (9,45 евро в Amazon *) и стъкленото лепило са особено популярни.

Полираща паста

Полиращите пасти често се продават готови за употреба като комплект, включващ всички прибори. Пастата трябва да се нанесе върху пукнатината и след това или с полиращо руно. -филц може да се полира гладко. Това работи особено добре с бормашина (€ 48,00 в Amazon *) n приставки, които са включени в някои комплекти.

Лепило за стъкло

UV-втвърдяващите лепила за стъкло всъщност са предназначени само за залепване на два стъклени предмета или стъкло към други материали. По отношение на повреда на стъклото на прозорците, те са по-подходящи за малки парчета, които са се разбили. Лепилото се втвърдява с помощта на UV светлина. Това често е UV фенерче в готови комплекти.