Как да преобличам барака евтино

Ако искате да прикриете евтино своя навес, имате няколко възможности. В повечето случаи става въпрос за красива външна фасада и добра изолация, ако чувствителните предмети трябва да се съхраняват в дърварника или навеса с инструменти.

Обличайте стените на дърва

Дори добре поддържан градински навес, навес за дърва или навес за инструменти в даден момент става грозен, особено ако външните стени не се боядисват редовно. Освен това проникващата влага и студ създават доста неудобен климат в стаята и понякога високо ниво на влажност, което може да създаде проблеми за градинарските инструменти. Ако искате да прикриете навес и по възможно най-евтиния начин, това обикновено се прави, за да се предпазят предметите вътре и разбира се, за да се защити самата къща. Имате няколко опции за използваните материали:

  • Прочетете също - Пребоядисване на навес и как да го направите
  • Прочетете също - Обновяване на навес и как да го направите
  • Прочетете също - Покриване на навес с дърво и как се прави
  • прости профилни дъски
  • Пластмасова облицовка
  • евтини изолационни плоскости отвън

Как можете да изолирате относително лесно дърварник

Профилните дъски, които могат да бъдат монтирани вертикално или хоризонтално на открито, са сравнително лесни за закрепване с малко ръчно умение. Трябва обаче да бъдете много внимателни при монтажа на този вид облицовки, тъй като кривите дъски изглеждат всичко друго, но не и красиво и ще привлекат вниманието по-късно. Профилните дъски от дърво от лиственица могат да бъдат обработени много добре. Но са възможни и други видове дървесина. Въпреки това дървото на лиственица ви предлага предимството на много високо ниво на устойчивост и лесна обработка.

Как да изолираме навеса с инструменти

Нарежете подходящо пароизолационното фолио от покрива и се уверете, че е възможно най-хоризонтално, когато инсталирате външната изолация. Ако това е първата дъска, трябва да отпилите канала и да пробиете предварително отворите за винтове. Прикрепете дъската вертикално, оставяйки около един сантиметър място за облицовката на покрива. Сега следват останалите дъски, всички от които могат да бъдат прикрепени една след друга. Уверете се, че езикът и жлебът се блокират оптимално и не са повредени по време на монтажа. Ако работите с чук, поставете дъска под него. На прозорците или вратите дъските трябва да бъдат изрязани по дължина, за да се получи равномерен разрез. След сглобяването можете да боядисвате дъските.