Как да нарисуваме оптимално кула за игра

Боядисването на кула за игра е спешно препоръчително, макар и само поради необходимата защита от атмосферни влияния. В допълнение, това може също така да увеличи фактора за игра на рай за децата с ярки, ярки цветове. Ще ви покажем какво е важно, когато става въпрос за избора на цвят и практиката на рисуване.

Правилният цвят за кула за игра

Кой цвят трябва да използвате за вашата катерушка, зависи главно от състоянието на обработка на нейните дървени греди. Повечето катерушки се произвеждат по желание с греди от производителите

  • Прочетете също - Коя глазура е подходяща за катерушка?
  • Прочетете също - Най-добрите видове дърво за кули за игра
  • Прочетете още - Боядисване на катерушка, но кой цвят да изберете
  • изработени от необработено дърво или
  • изработени от импрегнирано под налягане дърво

доставени.

С необработеното дърво можете да избирате между различни консерванти за дърво. Тук можете също да използвате екологично чист продукт и по този начин да защитите градината и децата. Например препоръчват се глазури на основата на естествено смолисто масло с цветни пигменти. Те държат дървото отворено, като проникват дълбоко във влакната и не уплътняват гредите на повърхността.

Импрегнирано под налягане, накратко: KDI дървото се обработва предварително с помощта на вакуумен процес и инжектиране на химически соли. Солите обаче предлагат само защита срещу гъбички и вредители, поради което все още трябва да боядисвате дървото срещу въздействието на слънцето и дъжда. Но тъй като дървената структура вече е много уплътнена от KDI процеса, за това са подходящи само отворени пори. При избора на цвят е по-добре да използвате тъмни тонове, особено за глазури без UV защитни компоненти.

Боядисвайте правилно

За да може картината да покаже задълбочен и ефективен резултат, има смисъл да боядисвате компонентите ПРЕДИ да ги сглобите. По този начин лесно се достигат до всички ръбове и повърхности и не остават пролуки за боядисване при винтовите връзки, през които влагата може да проникне.

Препоръчително е също така дървените греди да изсъхнат напълно преди боядисване и изграждане. По-специално дървесината KDI може да бъде много влажна при доставката и да не абсорбира достатъчно защитната глазура.

Трябва също да шлайфате дървото добре преди боядисване. Това важи особено за дървесината KDI. Чрез шлайфане влакната се загрубяват и глазурата може да проникне по-дълбоко, така че остава по-малко уплътняваща на повърхността.

От време на време трябва да пребоядисвате, особено с тънкослойни глазури. Дори при дебелослойните глазури това е неизбежно, въпреки че е необходимо по-рядко, но отнема повече време поради необходимото отстраняване на целия, люспещ се глазурен слой.