Как да персонализирате гипсовите картонени плочи за ниски повърхности

Ако стената е снабдена с гипсокартон, той отива в ставите между отделните плочи. Те трябва да бъдат снабдени с шпакловка за пълнене на пространствата, така че по-късно няма видими преходи.

Основни пространства и пълнене на гипсокартон

Благодарение на пълнежа, който искате да получите плоски повърхности, които нямат подутини поради прехода повече. Това е необходимо, за да се получи желания резултат по време на по-късно гадене или тапетиране на стените. Разграничението е приблизително различно между основната инспекция и четенето. Основната инспекция служи за грубо пълнене на ставите и дупките, причинени от фитингите. По правило е необходимо след това да се отстрани по-малка неравномерност по време на основното гориво и да се получи гладка повърхност. По този начин цялото пълнене се извършва в няколко стъпки:

  • Също така четете - правилната гипсокартон за по-нататъшна обработка
  • Също така четете - създаване на подструктура за гипсокартон
  • Също така прочетете - свойствата на плочите за гипсокартон за интериорен дизайн
  • Основната грешка или. Хр
  • Пълненето за елиминиране на по-малка неравномерност
  • шлайфането на тъпите места

Какво трябва да помислите преди пълненето на стените

Първо, уверете се, че засегнатата стена е чиста и остава задълбочено оставаща. Трябва да бъдете особено внимателни там, където шпатула (4,25 евро на Amazon *) трябва да се прилага по-късно. Също така проверете дали всички винтове са вградени правилно преди по-късно дупките на винтовете да са снабдени с шпакловка. Ако не всички винтове са напълно потънали, все още можете да наваксате това. В допълнение, всеки ръб на мазилка трябва да има фаска, така че замазката да може да се запази по-добре. Отнасяйте се на ставите с дълбочина (4,81 евро на Amazon *).

Перспективите на ставите и как те трябва да продължат

В следващата стъпка разбъркайте метъра на пълнителя според инструкциите на производителя. Не използвайте топла вода. Също така се уверете, че не възникне Klümpchen. Сега напълнете ставите между плочите и дупките на винтовете. Въведете масата с помощта на изглаждащ тебешир в ставата и го натиснете в фугата. След това извадете ненужната маса с широката страна на мистрия по ставата. Най-добре е да обработвате хоризонталата и след това вертикалните стави. Вертикалните стави ги изпълват най-добре отдолу нагоре.

Прилагане на втори слой на шпакловка

Обикновено е необходима втора стъпка за получаване на нивелни повърхности. Ако ставите се пълнят първо, тя отива на ученика. Тук те също така премахват по-фините подутини, които не могат да бъдат доста елиминирани с груб пълнеж. Не забравяйте дупките на винтовете, за които може да се наложи да преработите. В допълнение, те все още носят уплътнител на външните ръбове на гипсокартона. Използвайте постоянно еластичен уплътнител от припокриващите се материали. И накрая, тогава можете да извадите натъртването, разбира се, само след дехидратирането на пълнителя.