Как да запечатате банята си

С високоефективен уплътнител можете да направите вашата баня трайно водоустойчива и да защитите къщата или апартамента си от структурни повреди, причинени от влага. Хидроизолацията на мокри помещения трябва да се извършва професионално за добър резултат.

Запечатването и запечатването на мокри помещения

Банята е изложена на редовна влага. При къпане, измиване и душ се пръска вода върху плочките и често се образува водна пара, която се утаява по всички повърхности. Тогава безупречните уплътнения гарантират, че влагата прониква в строителната тъкан и рано или късно причинява щети. Първите признаци обикновено са петна по ставите или в ъглите. За да се избегне това, трябва да се постави уплътнение, което ефективно защитава строителната тъкан след монтирането на плочките.

  • Прочетете също - дървени тавани за бани
  • Прочетете също - Идеи за облицовка на тавана в банята
  • Прочетете също - Съвети за организацията на банята

Като печат или. Запечатването може да се извърши сравнително лесно

На първо място, трябва да създадете предпоставките, за да може дори да се извърши перфектно уплътнение. Следователно, за да получите добър резултат, трябва да следвате стъпките по-долу:

  • Компенсирайте дефекти и повреди на повърхността
  • В повечето случаи отстранете старателно праха и мръсотията
  • нанесете грунд върху повърхностите
  • нанесете действителното уплътнение, например с помощта на течно фолио

Как да създадете уплътнение с помощта на течно фолио

Има специален уплътнител, наречен течен филм и наречен уплътнител или. Може да се използва уплътнител. Уплътнението покрива всички пукнатини и преходи по повърхностите като течна пластмаса. Осигурява добра защита срещу влага, а ръбовете или ъглите също не са проблем. С помощта на тази техника можете да получите безшевни уплътнения и да защитите повърхностите на стената.

Алтернативи на течно фолио

В повечето случаи уплътнителните материали са водонепропускливи материали, направени от синтетична смола или други материали. Други уплътнители са специални уплътняващи ленти или маншети за определени съоръжения в банята. Някои от тези материали се използват и в други области, които изискват специална защита срещу влага, например в кухнята. Втулките се използват за уплътняване на водни връзки и дренажни тръби. При всички уплътнители е важно да запечатате уязвимите места правилно, така че влагата да не може да причини щети.