Как да смените аспиратора си

Ако закупите нова абсорбатор и искате да я замените със съществуваща, сходството на модела и работата е може би най-важният фактор за инсталацията. Колкото по-различни са старите и новите системи, толкова по-сложно ще бъде да ги замените.

Какво да направите, преди да смените аспиратора

Има много различни начини, които качулката може да изглежда и да се инсталира. Изискванията за размяна са съответно различни във всеки отделен случай. Основните фактори, които могат да доведат до различни начални ситуации, са следните:

  • Прочетете също - Как да смените старата си аспиратор
  • Прочетете също - Осъществяване на стенен отвор за аспиратора
  • Прочетете също - Правилният размер за аспиратора
  • Изграждане на старото устройство
  • Монтаж на старото устройство
  • Размери на старото устройство
  • Режим на работа на старото устройство

Тип, Монтаж и размери

Дизайнът, вида на монтажа и размерите на старото устройство трябва да вземете предвид при закупуването на новия аспиратор.

Ако старото устройство е около конвенционален, монтиран на стена плосък екран качулка, направете го най-лесно, ако изберете такъв дизайн на новото устройство, в идеалния случай със същите размери. Това е особено вярно, ако старият качулка е монтиран флъш в ниша в горния шкаф. Въпреки това, повечето аспиратори са подложени на стандартизиран измервателен канал, особено по отношение на ширината, има почти само 60 см и 90 cm версии.

Ако стената зад печката ви е до голяма степен свободна, вие разбира се имате повече свобода и можете също така да замените малка качулка с плосък екран с по-голяма, модерна наклонена качулка на екрана или монтирана на тавана островна качулка. Важно е само размерът на новия уред да бъде приблизително базиран на размера на плота на печката. Също така трябва да спазвате достатъчно безопасно разстояние до повърхността на печката. Като ориентир тук се прилагат 65 см.

Поддържайте или променяйте режима на работа?

Когато купувате нова абсорбатор, решението дали искате да запазите режима на работа на стария уред първоначално е без значение. Тъй като повечето от устройствата вече могат да бъдат инсталирани за използване както при рециркулация, така и при работа с отработен въздух.

Ако искате да преминете от рециркулиращ въздух към по-ефективна работа на отработения въздух в хода на подмяната на аспиратора, ще трябва да се съобразите с повече монтажни работи - тъй като самата инсталация включва и отвор за стена за изпускателния въздуховод. Ако живеете под наем, трябва да изясните това и с наемодателя.