Как да затворите дупки в плочки

За съжаление пробиването на дупки в плочки не винаги може да бъде избегнато. Ако обектите, които преди това са били прикрепени към стените с плочки, се премахнат, остават грозни дупки, които трябва да се затворят по възможно най-елегантния начин.

Различни начини за ремонт на плочките

Премахването на шкаф за баня или огледалото на стената над мивката обикновено оставя след себе си грозни пробивни дупки, които се виждат веднага. Особено неприятно е, когато дупките все още идват от предишния наемател. Има няколко начина за поправяне на грозните петна:

  • Прочетете още - Професионално полагайте плочки върху плочки
  • Прочетете още - Запечатване на отвори в плочки със силикон
  • Прочетете също - Изрязване на дупка в плочки
  • Смяната на плочки е най-чистото решение
  • запълнете отворите за пробиване със силикон
  • Използвайте пълнител (4,25 евро на Amazon *), за да затворите дупките
  • използвайте специални комплекти за ремонт на плочки

Съвети и информация за отделните опции

Най-чистото решение е просто да замените засегнатите плочки. За съжаление това е и най-сложното решение. Можете обаче да изпълните това решение само ако все още имате малко количество подходящ тип плочки в мазето. За да направите това, фугите около повредения фриз първо се изстъргват с подходящ инструмент като скрепер за фуги (11,50 евро на Amazon *). След това повредената плочка се отделя внимателно от стената с чук и длето. След това нова плочка може да бъде вмъкната и групирана. Много по-малко трудоемък метод е запълването на дупките със силикон или пълнител. Много е важно да почистите засегнатите дупки възможно най-внимателно и след това да ги оставите да изсъхнат. След това можете да поставите съответстващия на цвета материал в отвора с фина дюза и да отстраните излишната маса чисто с шпатула.

Какво да търсите в работата

Особено при работа с пълнител, силикон или други ремонтни агенти, трябва да се уверите, че ремонтираната зона на плочката се почиства възможно най-старателно, преди материалът да изсъхне. Ако ударите добре цвета, оптичната дупка почти е изчезнала. Като алтернатива на конвенционалния пълнител или силикон можете да използвате и комплект за ремонт на плочки, който се предлага в много популярни цветове. Можете да го използвате за ремонт на класически бели плочки, както и цветни дизайни. Такива агенти могат да се използват и за отстраняване на други видове повреди, като например натрошаване на плочките.