Как да запечатате и защитите добре кожата

Кожата изглежда много добре и е естествен материал, който се използва в много области. Материалът обаче изисква и редовна поддръжка, която включва и добро уплътнение с цел адекватна защита на материала.

Поддържайте материала с помощта на редовна поддръжка

В специализираните магазини има различни видове кожа, като повърхностно боядисани видове кожа или покрити видове кожа. За да може материалът все още да се вижда добре след години, той трябва да се грижи с подходящи средства и най-вече редовно. Естественият материал се подобрява визуално чрез средства, които съдържат масла или мазнини, а кожата остава еластична дълго време и е много издръжлива. Това е особено важно, за да се избегнат пукнатини и да се забавят признаците на стареене. Много от агентите също имат почистващ ефект и предпазват материала, дори когато той се използва интензивно.

  • Прочетете също - Боядисване на кожа и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Запечатване на мазилка и по този начин ефективното й предпазване
  • Прочетете също - Как да запечатате и защитите дизайнерския под

Какво може да направи печатът

Новите кожени мебели или интериорът на автомобила трябва да създават добро впечатление възможно най-дълго и да бъдат добре защитени от външни влияния. За да се избегне обезцветяване или изсъхване на материала, може да се постави уплътнител. Ако това е малко по-стар материал, първо трябва да го подготвите, за да нанесете след това печат.

Какво трябва да имате предвид при запечатването

Уверете се, че засегнатите области са предварително обработени възможно най-старателно, преди накрая да нанесете уплътнител върху материала. Предварителната обработка и последващото запечатване се извършват в няколко стъпки, най-важните от които са изброени тук:

  • цялостно почистване със специален почистващ препарат за кожа
  • обезмаслете силно използваните зони, ако е необходимо
  • Ако е необходимо, шлайфайте кожата върху силно повредени или износени участъци
  • по желание нанесете кожен оттенък, за да освежите цвета на материала
  • като последната стъпка нанесете кожения уплътнител

Извършете запечатването

Преди да нанесете уплътнителя, материалът трябва да бъде напълно изсъхнал, например ако е сменен допълнителен оцветител. Най-добре е да обработите уплътнението с кърпа от микрофибър или друга мека кърпа. Най-добре е да използвате само малки количества от продукта и, ако е необходимо, да поставите уплътнението за втори път, ако това е предвидено от производителя на уплътнителя.