Как лесно да промените касета със силикон

Силиконът обикновено се доставя в патрони, това са тези, които са по-малки контейнери като тръби, повечето от които съдържат само по-малки количества от уплътнителя. От време на време е необходимо да се промени силиконовата касета.

Процес на силикон в патрони и как работи това

Картегите често се използват като контейнери за различни уплътнители като силиконов или акрилен уплътнител. Уплътнителите се обработват с така наречения касета. Предимството им е, че уплътнителят може да бъде изразходван напълно. Остатъци като в други контейнери едва ли се очакват. В допълнение, касетните пистолети позволяват нанасянето на силиконовия уплътнител много равномерно, което е особено изгодно при фугиране. В даден момент обаче всяка касета е празна и трябва да бъде сменена. Промяната работи сравнително лесно и само в няколко стъпки:

  • Прочетете също - Как да премахнете силикона от дърво
  • Прочетете също - Как да омекотим силикона и какво да правим
  • Прочетете също - Как да премахнете силикона от металите
  • отпуснете пълнителя и изтеглете буталото
  • извадете старата касета от инструмента
  • подгответе нова касета (отворете или. отворете в отвора)
  • Поставете нова касета в пистолета
  • Развийте върха

Какво трябва да имате предвид при смяна на патрона

Ако никога не сте сменяли патрон в патронника, на първо място вероятно ще се сблъскате с трудността да извадите стария патрон от патронника. За да направите това, трябва да се отпуснете и да изтеглите обратно буталото, което натиска в патрона и бавно изстисква уплътнителя от върха. Има няколко опции за това, в зависимост от модела на използвания патрон. Често има малък лост в горната част на патрона, който трябва да бъде натиснат, преди буталото и прътът да могат да бъдат изтеглени. Понякога помага и завъртането на малкия лост в края на пръта с буталото на четвърт оборот встрани, преди пръчката да може да бъде извадена и буталото да бъде отпуснато. След като направите това, можете лесно да извадите старата касета от касетата.

Подгответе и поставете новата касета

Разбира се, първо трябва да отворите новия патрон, за да може уплътнителят да излезе. След това върхът трябва да бъде прикрепен и пълнителят да бъде пъхнат изцяло заедно с върха в пистолета за патрон. В някои случаи може да има смисъл първо да поставите касетата без върха и след това да развиете върха.