Как да премахнете восък от прозореца на прозореца

В по-тъмните месеци от годината обикновено имате повече общо с замърсяването с восък в къщата - ако духате адвентския венец или свещите за коледно дърво твърде смело, вероятно и на прозореца. По-нататък ще ви покажем как да премахнете изцяло пръските от предното стъкло.

Премахване на различни видове восък

Проблемите с восъка в домакинството се причиняват главно от свещи. За да можете да премахнете напълно восъка от свещи, който е изтекъл или пръски, причинени от издухването му, си струва да разгледате неговия материален състав. Търговските свещи обикновено се състоят от следните вещества:

  • Прочетете също - Как да премахнете стикери от прозореца на прозореца
  • Прочетете също - Как да премахнете остатъците от лепило от стъклото на прозореца
  • Прочетете също - Когато стъклото на прозореца е скъсано
  • парафин
  • стеарин
  • Багрила
  • Вероятно. Аромати

Парафинът е смес от наситени въглеводороди и е отпадъчен продукт в петролната индустрия. Стеарин растителен восък. Повечето свещи от търговията на дома и стоки за дома също съдържат багрила и евентуално аромати, които са мастноразтворими.

Свещи, направени от истински пчелен восък, разбира се също се предлагат, но те са по-скоро рядкост. Чистите свещи от пчелен восък се състоят само от восък, произведен ензимно от пчелите и обикновено не съдържат аромати или багрила.

Основният восъчен компонент на свещите е известен с това, че се топи лесно. топлина
следователно е панацеята за восъчни петна. В зависимост от това колко добавки все още има във восъка, са необходими не само топлина, но и разтворими почистващи мазнини препарати.

Премахване на восък върху стъклото на прозореца

Восъкът може лесно да се отстрани от плоско стъкло, както и от дърво или текстил с топлина и, ако е необходимо, почистващи препарати. Единственият проблем с прозореца е неговата вертикална ориентация. Ако просто загреете пръските със сешоара, те ще се стичат по прозореца и без присъствието на ума могат да причинят още по-голямо замърсяване.

След като сте отстранили по-големи капки с керамичен скрепер за плота, задръжте абсорбираща креп хартия върху пръсканата повърхност - най-добре е да използвате дървена дъска, за да сте сигурни, че тя е на едно ниво със стъклото. След това идеално затопляте стъклото отзад. Като алтернатива можете да натиснете върху крепираната хартия с бутилка с гореща вода. След това, напръсканата площ трябва да бъде значително по-малка от площта за печат на бутилката с гореща вода.

Малко по-лесно е, ако освободите прозореца. Тогава можете да работите независимо от гравитацията и да нямате проблеми с изтичането на восък.