Как трябва да бъде изолирана сглобяема къща?

Интересувате се от сглобяема къща? Изключително важен аспект на този тип конструкция е добрата изолация: тя осигурява адекватна консумация на енергия и създава приятна атмосфера. Тази статия ще ви разкаже всичко, което искате да знаете за изолацията на сглобяема къща.

Инвестицията си заслужава

Лошата изолация става забележима всеки ден: трябва постоянно да се подгрява, което не само е скъпо, но и създава небалансиран климат в стаята. Следователно си струва да инвестирате в добра изолация: по-специално външната стена трябва да бъде добре изолирана, тъй като тук се губи по-голямата част от енергията.

  • Прочетете още - Изграждане на къща с нулева енергия като сглобяема къща
  • Прочетете също - Сглобяема къща за 150.000 евро - какви са вариантите?
  • Прочетете също - Сглобяема къща за 200.000 евро - имате тези опции

Изолирането на вътрешните стени също така осигурява подобрена атмосфера: стаите могат да „разделят“ различните температури по-добре една от друга, предотвратявайки обмена на топлина. По-специално сглобяемите къщи често имат проблем с липсата на вътрешно съхранение на топлина.

Не само външната стена, но и прозорците, кутиите с ролетни щори и входната врата отделят топлина. Тук трябва да го проверите дали всички пломби изпълняват предназначението си и, ако е необходимо, да ги замените. Защото: Ако къщата не е напълно херметична, топлината "търси " възможни слаби места и общият ефект се намалява.

Стиропор - най-добрият изолационен материал?

Най-популярният изолационен материал все още е стиропор: С невероятно висок дял на въздуха от около 98%, той е в състояние да изолира надеждно. Има обаче разлика между изолацията и съхранението на топлина. Всъщност наречен полистирол, този материал също така изолира от слънчевата топлина и по този начин гарантира, че водата може да излезе само чрез изпаряване.

В резултат на това се образува конденз, който за по-дълъг период от време гарантира, че стените буквално са омекотени. Това води до намалена способност за съхраняване на топлина. Плочите от дървесни влакна са разумна алтернатива на стиропора. Те избягват термичното отделяне и гарантират, че се осъществява здравословно ниво на обмен на влага.

Обобщение

Следният преглед обобщава информацията по темата за изолацията:

  • Изолацията на външната стена е от съществено значение
  • Прозорците, кутиите с ролетни щори и вратите също трябва да бъдат изолирани
  • Плочите от дървесни влакна осигуряват подобрен климатичен обмен
  • Добрата изолация гарантира енергийна ефективност и приятна атмосфера
Съвети и трикове Уверете се, че има добра изолация по време на строителството; Това ви спестява последващи усилия