Кой е най-добрият начин да изпратите легло?

Ако искате да изпратите легло, важно е да знаете кои доставчици са подходящи. Можете ли да изпратите легло по пощата?? Колко струва доставката?
Научете повече за това как да преместите леглото си тук.

Леглото може да се демонтира

Ако имате завинтена рамка на леглото с решетъчна рамка, можете да я демонтирате на отделните й части. Винтовите решетъчни рамки също могат да бъдат напълно демонтирани. Тук обясняваме стъпка по стъпка как да го направим. Това не само има предимството, че корабоплаването е значително по-евтино, но също така можете да опаковате отделните части по-сигурно и по този начин да предотвратите повреда или изкривяване на леглото.
Изпращането на колет с максимални размери 120 см (Д) х 60 см (Ш) х 60 см (В) и тегло до 31,5 кг струва 12,99 евро с DHL. Ако обаче искате да изпратите и матрака си, трябва да използвате Maxitransport

  • Прочетете също - Как можете да изхвърлите старото си легло?
  • Прочетете също - Как да укрепите леглото си
  • Прочетете също - Стабилизиране на леглото - Можете да направите това сами

Изпратете цялото легло по пощата

Дори леглото ви да не може да бъде демонтирано, пак е възможно да го изпратите по пощата: DHL предлага Maxitransport за обемисти предмети. Обекти с размер до 600cm (L) x 230cm (W) x 200cm (H) и максимално тегло до 100kg могат да бъдат изпратени с DHL за € 54.90. Цената включва събиране и доставка на леглото. Средното време за доставка е до две седмици.

Изпратете легло с превозвач

Спедиторските компании също изпращат големи артикули относително евтино в някои случаи. Единично легло може да се транспортира от € 45. Цената варираше в зависимост от размера и теглото на обекта. Спедиторските компании също обикновено взимат артикулите, които ще бъдат изпратени от входната врата, и ги доставят директно. Времето за доставка на товари често е много по-кратко: само за един до три дни, леглото ви може да бъде в дестинацията.

Опаковайте леглото правилно

Така че леглото ви да пристигне и спасение в получателя, той трябва да бъде транспортиран добре пълен. Ето няколко съвета:

  • Лепилни елементи заедно със специална мебелна лепила, така че те да не се приплъзват по време на транспортиране. Използвайте само специална мебелна лепила, за да не нарушавате боята.
  • Залепете всички чекмеджета в кутията с лепенка.
  • Полски ъгли и ръбове с допълнителен слой балон.
  • И накрая, увийте цялото парче мебели с фолио на въздуха и го закрепете с лепенка.
Съвети и трикове Много спедитори също предлагат да вземете укриването на леглото. Тогава спедиторите се грижат за подходящата опаковка на леглото си.