Колко боя е необходима за боядисване на стена q2

Когато планирате да рисувате стена, е важно да избягвате липсата на достатъчно боя за непрозрачен слой боя или твърде много остатъци. Квадратният метър е основата за изчисление. Тъй като цветовете, интензивността, нюансите и текстурата на стената са допълнителни променливи, трябва да се вземат предвид допълнителни фактори.

Фактори, влияещи върху потреблението

Всеки, който купува боя в кофа, обикновено се ръководи от информацията на производителя за м², която може да бъде боядисана с количеството съдържание. Информацията обаче се отнася най-вече за един слой боя върху гладка и умерено абсорбираща стена. Действителното търсене се влияе от следните допълнителни фактори:

  • Прочетете също - Рисуване на мазна стена
  • Прочетете също - оживени идеи за шарки при боядисване на стената
  • Прочетете още - Боядисването на цвят на стената има ефект
  • Увеличете количеството, като добавите оцветяваща боя
  • Интензивност и лекота или тъмнина на оттенъка
  • Състояние на повърхността на стената (гладка или грапава, както при мазилката)
  • Абсорбция на основата и подходяща подготовка
  • Клас на покритие и контраст на цвета (1-4)
  • Цветен тип със или без разтворители, дисперсия на водна основа, лакови компоненти

Изчисление и основно изчисление

Общата информация на производителя за добива през Q2 всъщност помага само ако стената е пребоядисана. Предпоставката е невредим, относително равномерен грунд и подобен нюанс на цвета.

След изчисляване на квадратните метри на стената, в повечето случаи резултатът трябва да се умножи по броя на слоевете боя. Ако стената е с размер двадесет квадратни метра и трябва да се нанесат три слоя боя, еталонът е шестдесет квадратни метра.

В резултат на измерването на стената към мярката за ориентация се добавя цветен резерв от най-малко десет процента. Още пет процента трябва да се добавят към всяка врата или прозорец.

Мазилка и интензивност на цвета

Измазаните външни стени като боядисване на стената на къщата трябва да бъдат покрити с максимум два нови слоя боя. При изчисляване на количеството трябва да се изчисли изискване до една трета от основната площ за груба мазилка.

Силно абсорбиращите стени трябва да бъдат правилно грундирани. С увеличаването на интензивността на цвета при боядисване на стената трябва да се приеме увеличаване на слоя от два до пет прохода на боядисване.

Съвети и трикове Можете да използвате основното правило на търговците за нуждите на Q2 като ориентир. Гладките и по-малко абсорбиращи повърхности се нуждаят от около 100 милилитра, а абсорбиращите повърхности като дървесен чипс или мазилка между 150 и 190 милилитра на квадратен метър.