Как се събаря стара сглобяема къща?

Всяка къща, независимо дали е сглобяема или масивна, има ограничен живот. Ако ремонтът вече няма смисъл, това обикновено е разрушаване. Обясняваме ви как това работи със сглобяемата къща и дали можете да демонтирате сглобяема сграда и да я възстановите другаде.

Разрушаването - бързо и лесно

Преди да се извърши разрушаване, обикновено се обмисля ремонт: Но ако къщата е толкова изостанала, че енергията се губи във всички ъгли, това вече няма смисъл по икономически причини; човек би попаднал в омагьосан кръг от ремонти. Разрушаването на сглобяема къща едва ли се различава от това на масивна къща.

  • Прочетете още - Конструкцията на дървената рамка в сглобяемата къща
  • Прочетете още - Еднофамилната къща като сглобяема къща
  • Прочетете също - Как да запазя свежестта на фасадата на моята сглобяема къща?

Ако сглобяема къща бъде разрушена, това обикновено става „бързо и безболезнено“. Тъй като не е толкова солидна, колкото солидна къща, разрушаването обикновено се случва по-бързо, отколкото там. От една страна, това ви спестява почасови заплати за фирмата за разрушаване, от друга страна, развалините могат да бъдат премахнати по-лесно.

В повечето случаи събарянето се извършва, за да се освободи място за нещо ново. Следователно откъсването му трябва да остане незначителен въпрос и само да натовари малко портфейла ви. Затова сравнете и цените на компаниите за разрушаване; разликите могат да бъдат големи.

Можете ли да "демонтирате " и "изградите " отново?

Ако сте загрижени за изграждането на сглобяема къща [и знаете, че тя ще бъде "прецакана " от сглобяеми части, вероятно възниква въпросът: "Не можете ли просто да я разглобите и да я съберете някъде другаде "? Идеята е красива и също до известна степен практична, но за съжаление не е осъществима.

Тъй като нямаме работа с модел "Lego " и всички компоненти, включително всички линии и връзки към инфраструктурата, са изключително здраво завинтени и заварени, просто не е възможно.

Помислете: Ако беше възможно, дългосрочното качество и здравина на къщата щяха да страдат и модерната сглобяема къща вече нямаше да отговаря на добрата си репутация.

Съвети и трикове Не извършвайте повече ремонти, ако вече не могат да работят. Ако къщата е „безнадежден“ случай, съборете я; Изводът е, че спестявате много пари.