Как се прави хеджиране като ефективна защита от шум?

Хроничният шум в градината може значително да повлияе на релаксацията и фактора за удоволствие на частния оазис. Но кой иска да предаде зеления си рая с небрежна звукоизолационна стена? За щастие, е възможно определено шумово затихване с хеджиране.

Предимства и недостатъци на хеджиране като защита от шум

По някакъв начин вече е ясно, че хеджирането не може да предложи такава ефективна защита от шум като масивна бетонна стена. Физическият също е лесен за оправдаване, защото звуковите честоти проникват, както и всички вещества поради плътни маси по-лоши. Следователно плътната и дебела е, че звукът е постоянен, отколкото тънък и дупка.

  • Също така прочетете - как могат ефективни растения за защита от шум?
  • Също така четете - ефективна защита на шума в апартамента
  • Също така прочетете - подходящ материал за мерки за защита на шума

Ето защо, също така за хеджиране трябва да действат като брокери на шум: по-дебел и съществен, толкова по-добре. Проучване на Института FRAUNHOFER за изграждане на физика от 2011 г. е доказало, че хеджирането може да има доста значителен звуков изолационен ефект при определени обстоятелства. Дори ако не е толкова добро, колкото стените за защита на шума.

Според разследванията, преди всичко следните фактори са важни за ефективността:

  • Злонамерено, кръгла листа
  • Както е възможно по -ет
  • Почвата колкото е възможно

Дебелата и кръглата листа на хеджираните растения гарантира, че по-дълбоките честоти са по-добре блокирани. Така че този ефект може да се разгърне добре, листата с върха на листата им също трябва да бъдат толкова перпендикулярни на звуковия инцидент. Как да се образува повече блокираща повърхност. Следователно като добре подходящи дървени гора се препоръчват бръшлян или набръчкана снежна топка. Рододендроните или лавровите череши също могат да причинят относително добра звукоизолация. Други популярни жилища като рогови книги или Thujen са поради хоризонталната, фина или или. Подходяща структура на лопатката от гърлото е подходяща.

Така че шумът предлага възможно най-малко вратички, хеджирането трябва да има по-голямо възможно най-много. Това означава, че те не могат да се различават дори в долната част. С редовна грижа за рязане, която получавате най-добър гъст, компактен храст.

Подът около зоната на хеджирането също играе важна роля в инхибирането на шума. Той може, ако е гладък и твърд, обратно звуковите честоти и по този начин увеличава нивото на шума. Така около хеджирането трябва да растат колкото се може повече. Също така може да се обмисли компактна ядро ​​на пода като златната ягода или Ysander.

Върх за нетърпелив

Ако имате по-спокойно възможно най-бързо и не искате да чакате години на запечатващ хеджиране от години, може да използвате и бетонна ограда с вградени контейнери за засаждане. Такъв човек е засаден и предлага чрез собствената си маса вече добра звукова защита.