Премахване на цвета на прозореца от дърво

Очевидно е, че на прозорци с дървени рамки може бързо да се случи, че върху дървото се появят петна, когато се нанесе цвят на прозореца. Премахването рядко работи без следа, поради което се препоръчва задълбочено защитно маскиране. В случай на щети, късметът и уменията са от решаващо значение.

Топлина да, стъргалка не

Като общо правило, Цветът на прозорците развива подобна устойчивост на лака както върху лакирани и боядисани дървени повърхности, така и върху естествени дървени повърхности. С малко късмет цветният филм може да бъде премахнат на едно парче върху висококачествена лакирана дървена рамка. Контролираното загряване със сешоар може да помогне, докато механичните помощни средства като стъргалки не са използваеми като помощни средства.

  • Прочетете също - Боядисвайте лакирано дърво, без да го премахвате
  • Прочетете също - Премахнете драскотини от дърво по оптични причини
  • Прочетете също - Как да премахнете петна от восък върху дърво

Топлината от действието на сешоар също разтваря боята върху боядисаните повърхности. Видът и качеството на боята определят нейния успех. Това важи и за прозрачните уплътнения. В случай на повърхности от естествено дърво, компонентите на мазнините на цвета на прозореца могат да доведат до потъмняване на промяната. Те проникват в дървото при нагряване. При повторно гладене с петно ​​отгоре остатъците от мазнини могат да бъдат "изгладени" с късмет.

Избелване и последваща обработка

Плоското обезцветяване, което остава след премахване на цвета на прозореца, обикновено е неизбежно. В допълнение към мазните компоненти на боята се появява избелване. Цветът на прозорците действа като защитен щит срещу естественото избледняване на лакирани или боядисани дървени повърхности. Ако изображението бъде премахнато, често трябва да се очаква ясен "отпечатък ".

Ако естественото дърво е по-светло дърво, сенките могат да бъдат обработени чрез завършване с байц, восък или масло. При лакирани, остъклени или боядисани повърхности усилията са еквивалентни на премахване на драскотини от дърво. Шлифоването и повторното запечатване често са неизбежни.

Подготвителни помощни средства

За да се премахне цветът на прозореца, трябва да се направи опит за физическо отделяне на цветния филм като цяло от основата. Няколко инструмента могат да помогнат:

  • Загрейте със сешоар
  • Охладете със студен пакет или пакет с лед
  • Спрей за почистване на прозорци
  • Гореща пара
  • Премахване на етикети
Съвети и трикове Ако искате да приложите снимки с Цвят на прозореца върху врати или други дървени повърхности, можете да използвате прозрачни рамки за носене. Те са „закачени“ пред дървените повърхности като рамки за картини. С носачите за вендузи избягвате всякакви повреди или замърсяване на дървото.