Вятърната метла осигурява стабилност в покривната конструкция

Повечето собственици на жилища не са напълно запознати с вятъра, тъй като той обикновено не се вижда след завършване на къщата. Той осигурява диагонално сковаване на гредите помежду си и е прикрепен от вътрешната страна.

Традиционно от дърво - вятърната метлица

Традиционно ветровикът е направен от дърво. Той е закован по диагонал към долната страна на гредите. По този начин гредите се осигуряват срещу изместване и приплъзване. В еднофамилна къща е необходима само една вятърна метлица за всяка страна на покрива.

  • Прочетете също - Описание на услугите за цената на нова покривна ферма
  • Прочетете също - Настройка на покривната конструкция - инструкции стъпка по стъпка
  • Прочетете също - Какво струва покривната ферма?

Ако всъщност се използва истинска дървена метлица, тази дъска по-късно често ще пречи на вътрешността на покривното пространство. Ето защо повечето строители днес използват лента за разливане на вятъра.

Проверете монтажа на покривния прозорец

Ако се монтират покривни прозорци, може да се случи, че вятърната метла е прекъсната. Покривът обикновено няма да падне, защото летвите на покрива поглъщат голяма част от силите. Но това работи само докато летвите на покрива са сто процента непокътнати.

Не е достатъчно просто да свържете двата съседни греди отново по диагонал след инсталирането на прозореца на покрива. Строго погледнато, всички греди отстрани всъщност трябва да бъдат свързани отново чрез вятър.

Уиндриспе - обърнете внимание на това

  • Укрепване на гредите помежду си
  • Силите на срязване се абсорбират
  • Монтажът на покривния прозорец може да бъде по-труден
  • Избягвайте прекъсвания в метлицата
  • Възможно е да се потърси друг вариант за стабилност, ако са планирани няколко капандури

Проверете windrispe, когато строите къща

Повечето строителни компании монтират ветрозащита доста небрежно. Ако се закова лента за навиване, тя трябва да бъде силно опъната и да създаде връзка между гредореда и гредите. Често метлицата или увисва, или е закована само на няколко греди отпред и отзад.

Следователно трябва сами да проверите дали вятърната метла е била правилно закрепена. Тъй като много от тези неща трябва да бъдат проверени при изграждането на къща, полезно е да има експертен строителен надзор, който е запознат с тези подробности.

Съвети и трикове Ако планирате да разширите тавана по-късно и да използвате там покривни прозорци, трябва предварително да изберете различен тип укрепване за гредите.

Най-добрият вариант е диагонален кофраж от дъски, който не само държи по-добре изолацията между гредите едновременно, но също така няма загуба на ефективност благодарение на изрез за капандур.