Това е как една тераса е построена в градината

Можете също така да изградите открита тераса в градината много бързо и лесно от завършени терасовидни елементи, изработени от дърво, така наречените теракотни плочки. Можете да разберете как най-добре да изградите такава градинска тераса тук, стъпка по стъпка.

Обща информация

Терасовите плочки са квадратни, здраво свързани елементи, изработени от дървени дъски и вече прикрепена подструктура. Системата за свързване е постоянно закрепена и към четирите страни - най-вече за клик връзка на отделни елементи. По този начин елементите на терасата могат лесно да се комбинират, за да образуват цялостна тераса, включително подструктурата. Освен това са много удобни и лесни за транспортиране.

  • Прочетете също - Правилната слънцезащитна щора за терасата
  • Прочетете също - Изградете своя собствена основа за терасата
  • Прочетете също - разходите за изграждане на тераса

Не е абсолютно необходимо да се завинтват отделните елементи заедно, по този начин градинската тераса може дори да се демонтира през есента и да се съхранява безопасно и да изсъхне през зимата, за да се възстанови през лятото.

Постоянна тераса или сезонна тераса

В допълнение към възможността за изграждане на тераса чисто за лятото, разбира се, има възможност за изграждане на терасата за постоянно и използване през цялата година.

В този случай е препоръчително да сложите чакъл под теракотните плочки - това предотвратява растежа на плевелите и създава равна повърхност, върху която теракотните плочки са защитени от контакт с околната влажна почва, което прави трайността им ясна удължена.

Видове дървесина

Терасовите плочки се предлагат в голямо разнообразие от дървесни видове - възможни са също дугласова ела или Bankirai. От друга страна, импрегнираните гори са по-евтини, но трябва да ги обработите след това, ако е необходимо, за да ги защитите по-добре.

По отношение на цената трябва да се съобразите с около 25 - 50 евро на квадратен метър, в зависимост от вида дървесина. Импрегнираните гори са най-евтините, Bankirai очевидно е най-скъпият. Дъгласката ела се нарежда в средата по отношение на цената. WPC (композит от дърво и пластмаса) също е относително скъп, обикновено е и в ценовия диапазон от 40-50 евро на квадратен метър.

Инструкции стъпка по стъпка за изграждане на тераса с теракотни плочки

  • Песъчинки
  • Терасови плочки
  • лопата
  • Нивелираща лента
  • Мейсонов шнур и дървени колчета
  • Ниво на духа

1. Създаване на разкопки

Ако все още няма бетонна основа, какъвто почти винаги е случаят с откритите градински тераси, препоръчително е терасата да се създаде като така наречената "палуба", която да е на едно ниво с околната земя. Ивица декоративен чакъл около терасата често изглежда добре. Изкопът не трябва да е по-дълбок от височината на елементите на теракотните плочки и чакълестото легло заедно, т.е. около 10 cm. Ако копаете по-малко дълбоко, ще получите леко повдигната тераса.

2. Изсипете песъчинки

След това чакълното легло се създава в рамките на изкопа - не е необходимо да бъде много високо, но трябва да бъде изтеглено възможно най-плоско.

3. Полагане на теракотните плочки

Просто поставете теракотните плочки върху чакълестото легло и ги свържете една с друга, като ги щракнете. Ако искате, можете също да ги завиете, но това обикновено не е необходимо.

4-ти. Попълнете областта на ръба

Вече можете да видите тесен ров в края на терасата си. Можете да го напълните със земя, много декоративна, но също така и с останалия чакъл или с декоративен чакъл или много груб чакъл.

Съвети и трикове Ако поставяте теракотни плочки върху площ, която вече е бетонирана, разбира се, нямате нужда от чакълесто легло. Обикновено наклон не е необходим за открита градинска тераса, тъй като водата обикновено може да проникне през чакълестия слой. Само бетонните повърхности трябва да имат лек наклон, така че да не остане вода по тях.