Така се запечатва коркът

Подобно на паркета, уплътнението е цялостна защита за вашия корков под, който затваря окончателно порите и по този начин предотвратява проникването на щети и мръсотия в корка. Прочетете тук как можете лесно да запечатате корк.

Уплътненията като постоянна защита

  • Също така прочетете - купувайте евтино коркови настилки
  • Прочетете също - Как трябва да се грижи за корковите настилки
  • Прочетете още - Така се полага корковата настилка

За разлика от омазняването и кола маска с корков под, уплътнението му осигурява трайна защита. По правило уплътнението трябва да се подновява само на всеки десет години - докато маслото и восъкът често трябва да се преработват няколко пъти годишно.

Степента на защита, разбира се, зависи и от съответната уплътнителна боя - има и продукти с особено интересни свойства, като например запечатващи покрития, които образуват нано-повърхност. Но винаги се уверете, че избраният продукт всъщност е изрично подходящ за корк - в противен случай може да се повредите на пода.

Стъпка по стъпка ръководство: уплътнителен корк

  • Лакер
  • Лепила или рисуване на RPP
  • Шлифовъчна машина (или ръчна мелница)
  • прахосмукачка
  • Запечатващи ролки (те се нуждаят от няколко от тях)
  • Парцал

1. Шлайфане и чист

Преди да нанесете уплътняваща боя, подът трябва да бъде напълно завършен. За тази цел е необходима висока грижа - подът трябва да бъде равномерно шлифован, така че запечатващият лак да може да се придържа добре след това. За по-големи повърхности, шлифовъчната машина е предимство - да го използвате правилно, но се нуждае от малка практика. Можете също да ви заемате в магазин за хардуер.

2. Подгответе основна боя

Смучат абразивния прах много старателно и залепете всички основи много точно с боядисване.

3. Лакер

Уплътняващият лак го носи равномерно. Първата картина трябва да бъде много тънка, така че земята да не го пуска. Но той също трябва да се извърши много равномерно - винаги работи далеч от съществуващ източник на светлина - тогава можете да видите по-добре, ако се прилагате дори равномерно. На разстояние един ден (за повечето продукти) след това следвайте втора и трета поръчка, която може да бъде малко разпръснато, тъй като вече е наличен основен слой. Винаги обаче следвайте инструкциите на производителя на продукта по отношение на времето.

Съвети и трикове Най-добре е да запечатате пода си веднага след полагането му. Ако сте положили пода си, при определени обстоятелства можете да накарате подовия слой да се погрижи за шлайфането без допълнителни разходи.