така е направено порцелан

В Германия се произвежда висококачествен порцелан. Това е особено облагодетелствано, защото дава висока поява на основната суровина Коалин, наричана още порцеланова основания в Горния Пфалц и в Тюрингия. По-долу ще научите как да произвеждате порцелан от тази суровина.

сурови материали

За производството на порцелан са необходими три суровина:

  • Също така прочетете - свойствата на порцелан
  • Също така четете - стикери за порцелан
  • Също така прочетете - Порцеланови плочки: Ползи
  • Коалин (порцеланова земя)
  • Кварц
  • Feldspat

Съотношенията на тези суровини варират в зависимост от желаната степен на твърдост на порцелан. Налице е разлика между мек порцелан и твърд порцелан, използващ 50% калин, 25% кварц и 25% фелдскст за производството на твърд порцелан и само 25% калин, 45% кварц и 30% фелдскст за производството на мек порцелан. Koalin дава порцелановия бял цвят и силата.

Производствен метод

В зависимост от това, за което трябва да се използва порцелан, три различни производствени процеси предлагат: леене, натискане или завъртане. За всичките три техники, суровините трябва първо да бъдат смесени: за тази цел суровините се смесват с добавянето на вода и смилане на топки и фино смлян. След това готовата маса се изтегля върху магнитна лента, която премахва всички железни компоненти. Примесите от неметален стил се разклащат с фин мрежест екран.

за вода

Често се изливат по-сложни предмети като саксии, фигури или други фини форми от порцелан. Чрез добавяне на вода, суровата маса е изработена от течност. Резултатът е така нареченият хлъзгав. Това се излива в матрицата на мазилката. Гипсът издърпва водата, така че суспензията е равномерно фиксирана по стените. Останалата все още течна маса се излива, така че да се създаде кухина.

Натиснете

Процесът на пресоване често се избира за производството на плочи или прости купи: малки мъниста на порцеланови суровини са напълнени в пресови форми и компресирани под налягане от 270 до 300 bar. Формата е разделена на твърд супермен и еластичен по-нисък удар. Поради високото налягане, получените форми са много равномерно обработени.

Въртя се

Този вариант е подходящ главно, когато продукцията е направена на ръка. Отново се използва мазилка с мазилка, която е покрита с порцеланова маса. Тази част от обработката се призовава за мухъл. Впоследствие, като се използва метален шаблон - ако е необходимо - куха формата (имиции), така z.Б. Възниква чаша.

Изгаряне и глазура

Не само обработката на суровините, но и покритието е изключително важно при производството на порцелан. И накрая, глазурата решава за оптичния резултат на порцелан: след като порцеланът е предварително изсушен във въздуха, той се стреля при температури до 1000 градуса. Впоследствие, все още блестящият порцелан е рафиниран с глазура, която е съставена от кварц, поле за поле, малко коалини и различни потоци.

Съвети и трикове Можете също така да направите един вид порцелан с помощ по-малко домашно лекарство. Тук обясняваме как работи това.