Заточване на WMF ножове с WMF помощни средства за заточване

Популярният и известен производител на прибори за хранене WMF предлага в своята гама и шест помощни средства за шлифоване и заточване на ножове. В допълнение към комбинирания брус има пет устройства, които можете да избирате, които работят с керамични дискове. Потребителските мнения са далеч един от друг и често се повтаря критиката.

Известен като качествен производител

Съкращението WMF означава Württemberg Metallwarenfabrik. Със своята марка CROMARGAN®, компанията оправдава своята световна репутация като премиум производител за прибори за хранене. Днес суровите барове се произвеждат в Китай и WMF е част от френската SEB група от май 2016 г.

  • Прочетете също - остър нож с шлайфане на вал без дръзка
  • Също така четете - Damascus ножове само заточете с воден камък
  • Също така прочетете нож за шлайфане:

Портфолиото на продукта предлага шест абразивни помощни средства за нож и ножици с прав профил. За заточване на ножове за смилане на вал, мокри пръти на други производители трябва да се използват. Таблицата шлайфане на WMF изостря с няколко керамични резена. Работата е бърза и лесна, тъй като ножовете трябва само да се изтеглят през шлифовъчния слот.

Две песъчинки

С комбиниран двустранен камък, WMF предлага класика. По-грубият размер на зърната е 360, а размерът на фините зърна 1000. Камъкът се накисва за около десет минути преди употреба. Пластмасовата обвивка опростява използването и предотвратява изтичането на вода върху повърхността. Всички кухненски ножове и ножици с прав нож могат да бъдат заточени с бруса.

Мелнички с керамични ролки

Устройствата за маса на WMF са с ергономична форма, така че държащата ръка осигурява сигурна стойка при смилане. Ножът се вкарва в направляващия слот и острието се заточва чрез издърпване. В зависимост от модела на устройството, двата керамични диска отвътре могат да се регулират, така че да могат да бъдат оптимално адаптирани към ножа.

В оценките на потребителите първоначалният резултат от смилането почти постоянно получава добри оценки. Често критични тонове могат да бъдат намерени от потребители, които са извършили повече от двадесет шлайфания с устройствата. Според няколко твърдения керамичните ролки са износени и вече не се изострят. Най-критичен е фактът, че керамичните ролки не се предлагат като резервни части и по този начин шлайфащите устройства се превръщат в продукти за еднократна употреба.

Съвети и трикове С точилото от WMF имате много добър и универсално приложим продукт. Трябва да се въздържате от закупуване на шлифовъчна машина, стига компанията да не предлага заместващи шлайфащи ролки.