Къде може да се закупи битумен лист

Що се отнася до битумните листове, има редица различни дизайни и съществени разлики в цените. Прочетете тук за какво да внимавате, когато купувате битумни листове.

Различни дизайни за различни видове употреба

Има различни версии на битумни листове за заваряване за определени области на приложение. По принцип те могат да бъдат проектирани или като еластомер, или като пластомерни битумни листове - еластомерните листове са еластични, докато пластомерните листове са пластмасови. Целта решава кой трябва да се използва.

  • Прочетете също - стандарти за битумни листове и правила за обработка
  • Прочетете също - производители на битумни заваръчни мембрани с един поглед
  • Прочетете също - Съвети за заваряване на листове от полимерен битум

Носещият материал също може да бъде проектиран по различен начин - по правило това е руно от стъклени влакна, но може и да бъде подсилено с алуминий. Освен това има и други възможни подсилвания за битумни заваръчни листове, които служат предимно за целите на стабилността.

Структурата на повърхността също е различна в зависимост от предназначението: Шлифована или покрита с талк, за UV защита има и повърхности, проектирани с шисти за битумни заваръчни листове.

Специални формуляри

За специални цели има и специални форми - като битумни листове за заваряване като бариера срещу пара. Тук обикновено има алуминиев слой в допълнение към руното от стъклени влакна. Дори при специалните форми често има значителни ценови разлики в зависимост от производителя - така че си струва да се сравняват тук, както и с конвенционалните битумни листове.

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

Битумен лист, руло
Bauder, V 60 S, талково покритие, със стъклена поларна вложка покривни материали.де 5.49 EUR / кв.м
V 60 S4, ярка материали за домашно строителство.де 4,31 EUR / m²
Битумни листове в различни дизайни
Bauder THERM UL 50, еластомерен битум, минимално време на пламък покривни материали.де 10,93 EUR / ходов метър
Bauder VA 4, пароизолация на битумна основа строителство.де 5,08 евро / м²

Общи разходи за покриви или хидроизолация

Направените разходи обикновено могат лесно да бъдат изчислени, ако знаете цените на материалите. Припокриването и дебелината на покритието обикновено са известни от самото начало, така че обикновено можете да прецените много добре разхода на ролката. По-голямата част от битумните уплътнителни листове се доставят на 5-метрови ролки, всяка една метър широка, така че 5 квадратни метра са на разположение на ролка. Във всеки случай припокриването трябва да се приспадне. Освен това трябва да се вземат предвид разходите за заваръчната машина - или покупка, или наем.