Къде влиза прахът за пране??

При работа с пералнята винаги има проблеми - и не само за мъжете. Един от въпросите, който се задава отново и отново, е къде в пералнята отива прахът за пране - в кое отделение - и къде отива омекотителят. Следователно можете да прочетете тук защо това е важно и как работи системата на отделните предмети.

Единна система

Някои основни принципи са еднакви за всички перални машини. Това включва и разделянето на отделенията. Винаги има три предмета:

  • Прочетете още - Виброгасители за перални машини в стари сгради
  • Прочетете също - Пералня - какво къде влиза
  • Прочетете също - Използване на раздела за миялна машина в пералнята
  • Предпране
  • Основно пране
  • направи пране

Разположението на отделенията обаче може да бъде различно. В пералните машини с най-голямо зареждане отделението за препарат обикновено е отстрани, а не отпред.

Разпознаване на субекти

Отделенията могат да бъдат идентифицирани с релефно изписани в пластмасата термини. В много случаи обаче е обичайно да се работи само с цифри и символи, тъй като пералнята се продава на международно ниво и отделно отделение за перилен препарат не трябва да се инсталира за всяка държава.

Числата се отнасят до последователността: след това предпрането логически получава 1, основното пране 2 и изплакването - което се извършва само в края - 3.

Когато се използват символи, символът за цикъла на изплакване често е цвете, тъй като омекотителите са предназначени да ароматизират прането, наред с други неща.

Можете също да използвате ширината на отделенията като ориентир: Отделението за препарат за основно пране винаги е най-широкото отделение, тъй като изисква и най-много прах за пране. Най-тясното отделение винаги е отделението за омекотител, защото омекотителят съставлява най-малкото количество препарат.

Размерът на отделението за предварително пране е между двете отделения. Ако не е предварително измит (настройка на програмата), не е необходимо да се попълва. Обикновено се измиват предварително само бели (90 ° C). Можете да се справите и без това с всички други програми за пране.

Други видове перилни препарати

Използват се течни перилни препарати, както и прахообразни. Кремовете за пране и препаратите за отстраняване на петна също обикновено се доставят с отделението за основно пране.

Поставянето на прахообразен препарат директно в барабана не се препоръчва и трябва да се извършва само с течни препарати, ако изобщо е така. Алтернативни препарати като сапунени ядки, разбира се, трябва да влизат направо в барабана.

Съвети и трикове При дозиране на препарати трябва да се вземе предвид не само степента на замърсяване, но и твърдостта на водата на съответното място. Можете да научите за това от съответния доставчик на вода.