Къде може да се направи малка къща

Всеки, който иска да построи малка къща, ще разбере за какво става въпрос. Тъй като всяка сграда в Германия трябва да бъде одобрена, се изисква одобрението на съответния строителен орган. Има добронамерени общности, специални селища, подходящи къмпинги и, ако имате късмет, парцел, който може да бъде одобрен на подходящо определено място без твърде строги указания.

Запитванията преди строителството преди закупуването на имота са от съществено значение

Малката къща не е само сграда, ако стои на шаси с колела и не е постоянно обитавана. Всяка друга форма изисква разрешение за строеж, за което се съчетават цял ​​набор от изисквания и условия.

Ако обектът или имотът не са изрично обозначени, а са конвенционален парцел за строителство, трябва да се направи предварително проучване на сградата преди покупката. В идеалния случай перспективата се е запознала предварително с плана за развитие на района.

Намерете празно конвенционално парче земя

Намирането на подходящ частен имот за малка къща е детективска работа. Следните възможности могат да донесат успех:

  • Разходете се около себе си и потърсете свободни места и свободни места в покрайнините
  • Попитайте приятели и познати дали са наясно с потенциалните възможности
  • Прехвърлете земя до строителната площадка с дрон с камера и определете разстоянието за развитие (улица, канализация, енергийно и водоснабдяване)

Собствениците на земя могат да бъдат попитани в поземления регистър.

Специални селища за малки къщи

Тъй като има повече търсене на строителни площадки за малки къщи, отколкото оферти, в Германия са създадени и основани някои инициативи, които планират и изпълняват цели селища. Следните местоположения са примери:

  • Bad Stuer, Plauer See, Мекленбург
  • Мехерних, Северен Айфел, Северен Рейн-Вестфалия
  • Длето за брашно, планина Фихтел, Бавария
  • Валдброн близо до Карлсруе, Баден-Вюртемберг
  • Варендорф, Северен Рейн-Вестфалия

За изследване на повече инициативи и асоциации помага сърфирането и ровенето из уебсайтовете на доставчици и продавачи на малки къщи.

Други алтернативи с ограничения, но без изискване за разрешение за строеж

В Германия има къмпинги, които имат общо разрешение за пребиваване на местата си за паркиране. Малка къща също може да бъде построена и обитавана тук, ако размерът е подходящ.

В някои градински колонии за разпределение, уставът може да разреши издигането и да замени разрешението за строеж. Обикновено обаче няма развитие на земята, което забранява постоянната окупация.

Съвети и трикове Тенденцията към малки къщи е непрекъсната. В момента (в края на 2020 г.) в процес на създаване са около двадесет малки къщички.