Запечатайте правилно вратите на апартаментите в случай на течение и как да го направите

Проектите са не само неудобни, но и причиняват загуба на енергия. Често вратата на апартамента е причина за течение, поради което е важно да се запечата правилно, за да се избегнат ненужни разходи за отопление и загуба на енергия.

Различни начини за запечатване на течащи врати на апартаменти

Има различни начини да запечатате вратата на апартамента, така че да остане приятна и топла в апартамента дори през зимата. Често например причината са течащи рамки или липсващи или повредени уплътнения на вратите. За да избегнете неприятни чернови, имате няколко възможности, включително следното:

  • Прочетете също - Уплътняване на вратата в случай на течения: различни опции
  • Прочетете също - Неприятни чернови и как възникват
  • Прочетете също - Ако има шум през гнездото
  • прикрепете така нареченото уплътнение с четка към дъното на вратата
  • Поставете гумени уплътнения или други уплътнителни ленти в рамката на вратата
  • Използвайте запушалка за газене
  • поставете завеса зад вратата на апартамента

Това са относително прости мерки, които помагат да се избегнат ненужни загуби на разходи за отопление с прости средства и ниски разходи. Има и други опции, като например подмяна на евентуално остарялата врата.

Относно различните опции за запечатване на вратата на апартамента

Често именно зоната непосредствено под вратата на апартамента създава течение. Обикновено уплътнение с четка, което закрепвате директно към дъното на вратата на апартамента, може да ви помогне тук. Можете да закупите такова уплътнение с четка в магазина за железария и да го залепите за долния ръб на вратата. Веднъж прикрепени, фините четки предотвратяват развитието на течения под вратата, което в противен случай би било причинено от твърде голяма празнина. Вратата все още може да се отваря и затваря както обикновено. За съжаление не винаги тече зоната непосредствено под вратата. Ако това е рамката на вратата, монтажът на уплътнения, например гумени уплътнения или залепването на уплътнителни ленти, които можете да получите и в магазина за железария, помага. По този начин поне малки слотове могат да бъдат запечатани без никакви проблеми.

Прости домашни средства за предотвратяване на течение

Ако не искате веднага да подмените цялата врата на апартамента, могат да ви помогнат прости неща като запушалки за тяга, които можете да си купите готови или да направите сами. Те просто се поставят пред вратата на апартамента и ефективно предпазват студа от под вратата. Това може да бъде отстранено и чрез завеса, която е прикрепена непосредствено близо до вратата и осигурява достатъчна защита наоколо.