Исках да спра периодите с прахосмукачка: Две жени се озовават в клиниката

Две млади жени от САЩ искаха да съкратят менструацията си и се опитаха да изсмучат кръвта с прахосмукачка. Акция с опасност за живота, която приключи и за двамата в болницата.

Повечето от нас вероятно биха могли да останат без менструация. Дразни, причинява болка и винаги идва в най-неподходящите моменти. Но две млади жени от САЩ сега са прибегнали до наистина опасен метод за съкращаване на страданията си.
Според съобщенията на Mirror, медицинска сестра от Сиатъл, САЩ, е издала предупреждение в Twitter, след като две млади жени са били хоспитализирани. Причината? Те се бяха опитали да вакуумират менструалната си кръв, за да им мине по-бързо менструацията.
Твърди се, че двете жени са били на 19 и 23 години и са били хоспитализирани с животозастрашаващ шок след опасната операция.

Извинете ме?? RT @ OdesseyT99: Дами... Моля, спрете да използвате вакуумния си маркуч, за да прекратите периода по-рано. Ще изсмучеш много повече от кръв! Имаше 2 случая на това толкова седмица и двете жени трябваше да бъдат допуснати. Просто... СПРИ СЕ! ??

- лед банка мишки елф (@me_pyt) 5 юни, 2019

Сестрата предупреждава: "Това не прави тялото ви."

Туитовете на сестрата не са публично достъпни, а цитата на огледалото:
"Моля, слушайте използването на прахосмукачка, за да превърнете преждевременно. Така че смучат повече от кръвта в края! Досега тази седмица имаше два случая и двете жени трябваше да бъдат допуснати в болницата."
Медицинският специалист продължава, тя не знаеше точно коя марка биха използвали жените - но определено беше търговско прахосмукачка.
- Вашият период тече постоянно, така че тялото може да ги понася. Прахосмукачката увеличава този кръвен поток около хиляди пъти, който не принуждава тялото ви и се поставя в шок."

Виновна е "тенденция " от 70-те години

Опасната идея на двете млади жени не идва съвсем случайно. През 70-те години имаше така наречената „менструална екстракция“, която се смяташе за начин за изпразване на матката чрез всмукване и по този начин да може да се направи аборт у дома.
Експертите и гинеколозите обаче категорично предупреждават срещу този метод. Ето как гинекологът д-р. Адеети Гупта в разговор с 'Огледалото ': "Това е ужасно опасна идея. Това може да доведе до вагинални наранявания и инфекции. Вашият период е активен и естествен процес, кръвта не само чака в матката, за да бъде изсмукана. Моля, дори не мисли за това!"
Във видеото: Това устройство трябва да намали менструалната болка