За какво да внимавате при нанасяне на филцова мазилка

Филцовата мазилка не е материал, а вид нанасяне или. Дизайн на повърхността на мазилката. Филцовата мазилка като вид обработка се използва, когато повърхността на стената трябва да бъде много гладка. Колко добре това е възможно, разбира се, зависи от това кой материал за мазилка се използва. Освен това са необходими известни знания от инструкции и сигурен инстинкт.

Какво е филцовата мазилка и как трябва да изглежда повърхността

По правило това е варов разтвор с примес от фино пресят пясък, за да се осигури желаното повърхностно покритие на стената. Специалната смес често се нарича циментово-варова мазилка. Филцовата мазилка обикновено се използва само за по-малки площи, тъй като фините пукнатини могат да се появят много бързо. Обикновено този вид мазилка се нанася върху добре изсушен грунд. Важно е подготвената повърхност да е изравнена, за да може филцовата мазилка да се нанесе равномерен слой.

  • Прочетете също - нанесете термомазилка като топлоизолационен материал
  • Прочетете също - Правилно докосване на стара и повредена филцова мазилка
  • Прочетете също - Нанесете гладка мазилка за гладки стени

Обработете филцовата мазилка правилно

Грундът трябва да е напълно сух. След това с шпатула нанесете подходящия варов разтвор и след това го загладете. Много е важно мазилката да е вече малко суха. Ако мазилният материал все още е твърде влажен, не можете да го изгладите правилно. Същото се отнася, ако мазилният материал вече е изсъхнал твърде много. Това състояние обикновено се достига в рамките на няколко часа. Филцовата мазилка е подходяща за използване на по-малки участъци, тъй като абразията върху филцовата дъска води до компресия на свързващия материал на повърхността, което от своя страна може да причини напрежения и малки пукнатини в повърхността. Колкото по-голяма е площта, толкова по-голям е рискът от пукнатини.

Обработката на филцова мазилка стъпка по стъпка

  • Първо нанесете подходящ грунд върху повърхността и оставете да изсъхне напълно.
  • След изсъхване мазилката се нанася с дебелина около два до четири милиметра. Когато разпределяте, уверете се, че мазилката е нанесена възможно най-гладко и равномерно.
  • Оставете го да изсъхне до степен, че все още може да се работи, но все още е добре изсушен.
  • Сега обработката следва с филцова дъска. Навлажнете малко този или филцовият слой и преместете дъската с въртящи се и кръгови движения и лек натиск върху мазилката.