Работеща мама: 10 неща, на които всяка работеща майка трябва да се поглези от време на време

Да бъдеш майка и да ходиш на работа едновременно стана напълно нормално. Въпреки това е истински балансиращ акт да се поставят и двете под един покрив.

Затова си отдавайте откъсване от това да бъдете майка и работата от време на време! Ето десет неща, които трябва да направите само за да се отпуснете:

1. Спи в

Спането с деца е трудно - но не е невъзможно. Уговорете среща с партньора си през уикенда, когато лежите и той се грижи за негодниците. Като алтернатива, разбира се, бабите и дядовците също могат да се намесят.

2. Станете по-рано сутринта и се насладете на тишината и спокойствието

Звучи парадоксално, но става сутрин по-рано четвърт час по-рано от останалия свят. Започвате деня много по-спокойно, когато имате момент за почивка и можете спокойно да изпиете първата чаша кафе за деня.

3. Отделете време само за себе си

Уверете се, че имате време само за себе си. През това време не трябва да ви безпокоят. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да напуснете къщата и да се срещнете с приятел, да отидете на кино или да направите нещо друго хубаво. Винаги има някой, който да пази децата за час-два.

4-ти. Хоби време

Вземете си хоби. Ходи в Зумба веднъж седмично, учи език или ходи на уроци по грънчарство. Важно е да правите нещо съвсем различно, да се измъкнете, а не просто да сте майка и служител.

5. масаж

Всеки, който седи пред компютъра половин ден и носи деца на ръце и върши домакинска работа през останалото време, е без съмнение напълно напрегнат. Не бързайте от време на време и си поглезете масаж. След това ще се почувствате във форма и пълни с нова енергия.

6-то. Лягам си рано

Независимо от факта, че има още толкова много да се направи: няма да загубите работата си. Лягайте си рано, когато сте напълно готови със света и просто искате да заспите. На следващия ден ще бъдете много по-добре и можете да направите каквото е останало.

7-ми. Не правете нищо с чиста съвест

Понякога просто да си мързелив на дивана или да лежиш на слънце не е лошо нещо - дори ако 1000 малки неща те очакват. Насладете се на спокойния момент и се поглезете с него възможно най-често. Черпите много сила от тези малки почивки - при условие, че изключите вашата съвест.

8-ми. Ваканция без деца

Семейната почивка е страхотна. Но ако имате баби и дядовци, които обичат да печелят няколко дни със своите внуци, трябва да използвате ползата. Карам сами, прави кратко пътуване и открива нов град без децата или да се поглези в спа хотел.

9. Храна храна

Като мама трябва да се грижите за храната всеки ден. Нека се отглеждат и отиват от време на време.