Боядисайте оградата, кои цветове са подходящи?

Не всеки цвят е подходящ за боядисване на ограда. Но боядисването на ограда не е непременно една от любимите ви задачи. Следователно, с правилния цвят, трябва да удължите интервалите за поддръжка възможно най-дълго.

С какво можете да нарисувате ограда??

Оградата, която е изложена на атмосферни влияния през цялата година, е трудна работа. Колебанията на температурата, слънцето и влажността работят върху него денонощно. Мъховете и водораслите също не са полезни за дървото.

  • Прочетете също - боядисване на дървена ограда в бяло - така работи
  • Прочетете също - боядисайте или напръскайте ограда, което е по-добре?
  • Прочетете също - Отстранете зеленото покритие от дървената ограда

Без защита неизбежно ще изгние. За да защитите трайно оградата от вятър и атмосферни влияния, трябва да положите малко усилия. Колкото по-малко усилия влагате в рисуването, толкова по-бързо ще е необходимо пребоядисването!

Кои бои са подходящи?

  • Боя за алкидна смола
  • Ленена маслена боя
  • Дебелослойна глазура
  • Тънкослойна глазура
  • Масло от иглолистни катрани
  • Агенти за импрегниране на дърво

Защо боята с алкидна смола е най-добра?

За да се предпази оптимално оградата, цветът трябва да е в най-малките кътчета и крайното зърно не трябва да се забравя. Ето защо е важно да използвате правилната боя от самото начало.

Ласурен, особено тънкослойни лазери, могат да бъдат обработени бързо, но трябва да бъдат подновени не по-късно от една до две години. Същото се отнася и за импрегниращите агенти. Също така не се препоръчват акрилни бои, защото те са по същество и проникват в влага в дървото, което може да доведе до избухвания и напукване.

Ивицата най-важното нещо за оградата е добра наситеност с петролен грунд. Той предотвратява изкривяването на дървените ламели и противодейства на образуването на пукнатини. Ако оградата е много гладка, тя също трябва да бъде изтрита с адхезия (36,80 € в Amazon *), която служи като влага, която подобрява адхезията и потискащите дървесни съставки.

За по-нататъшната картина са най-малко маслени цветове, като алкидна смола боя. След първата боя, смилайте оградата отново преди следващата боя.

Трябва да отделите време за рисуване. Включително времето за сушене, това може да отнеме един ден повече. Ако сте извършили старателно подготвителната работа, такова палто може да продължи 10 години или повече.

Кутия със съвети: Боите с алкидни смоли се нанасят лесно. Те имат висока степен на покритие и оставят гладка и равна повърхност. Тъй като имат висока устойчивост на удар и удар, а също така се почистват, те са особено подходящи за всичко, което е изложено на големи натоварвания.