циментовият разтвор не се задържа след втвърдяване

Ако циментовият разтвор не издържа, има грешка при смесването или обработката. Дори ако хоросанът е относително пестелив строителен материал, има няколко важни точки, които трябва да се вземат предвид. Външните условия и повърхността на центъра за задържане трябва да са прави. За да могат свързващите агенти да изпълняват своята функция, съотношението на смесване трябва да е правилно.

Съотношението на смесване трябва да е точно

Основните компоненти на хоросана (7,79 € в Amazon *) са пясък и цимент. Сместа от минерали в цимента осигурява "лепкав" и свързващ ефект. Специалните видове хоросан се допълват с други добавки. Така нареченият портланд цимент, към който трябва да се добавя само вода, е често срещан. Ако се спазват посочените пропорции, той реагира като незабавен продукт. Съотношенията на смесване варират леко, но при всеки циментов разтвор (14,99 евро на Amazon *) се използва същото правило:

  • Прочетете също - циментовият хоросан има относително кратко време за съхнене
  • Прочетете също - Намиране на подходящия хоросан
  • Прочетете също - Използвайте циментова замазка вместо бетон като основа

Един килограм използван цимент се смесва с половин килограм или литър вода.

Това правило се отнася само за цимента и пренебрегва добавянето на пясък и други носители. Типична грешка при работа с циментова мазилка и хоросан е изчисляването на водното съдържание за общото количество материал.

Външни условия

При нанасяне на циментов разтвор, три външни фактора играят важна роля:

  • температура
  • Влажност на закрито
  • Под земята

Циментовият хоросан може да се използва само в температурен диапазон между пет и тридесет градуса по Целзий. Колкото по-топло е, толкова по-бързо се изпарява водата, която се съдържа и променя неблагоприятно съотношението на смесване. В идеалния случай температурата трябва да е умерена, около двадесет градуса плюс / минус пет градуса.

Влажността на помещението не трябва да надвишава седемдесет процента. Най-късно в случай на забавено изсъхване и съответно затруднено втвърдяване, циментът не може да завърши физически необходимата си кристализация. В резултат на това не издържа.

Силно абсорбираща или влажна повърхност, върху която се нанася циментовият разтвор, също променя физическия процес. Това се отнася в ограничена степен и за прах и мазна мръсотия, които пречат на "работата " на циментовия разтвор по време на втвърдяването.

Съвети и трикове Ако по-дългото време за втвърдяване и втвърдяване не е много важно за вас, можете да изберете циментова замазка. С тази специална смес се работи лесно и е по-малко чувствителна. Съдържанието на вар прави всеки хоросан много по-чувствителен.