смесете сами цимент

Циментът се смесва с вода и инертни материали. Работите по различен начин в зависимост от това с какви инструменти смесвате. По-долу ще разберете как да смесвате цимента правилно, в зависимост от използваните помощни средства.

Производство на различни строителни материали с цимент

Циментът не е нищо повече от хидравлично свързващо вещество. Хидравличното вече показва, че водата е необходима за започване на химичен процес. За да се постигне определено качество и да се спести цимент, се добавя добавка. По-специално, качеството на инертния материал определя за какво ще се използва смесеният цимент по-късно. Ето няколко примера:

  • Прочетете също - смесете цимент
  • Прочетете също - смесете цимент за основата
  • Прочетете също - смесете цимент с кварцов пясък
  • бетон
  • Хоросан (7,79 евро на Amazon *)
  • лепило за плочки
  • Мазилка за стена

Съотношението на смесване на смесване на вода към цимент към агрегат

Съотношението на смесване на цимента играе важна роля тук. В споменатото ръководство можете да разберете как съотношението на смесване влияе върху качеството. В зависимост от това от какъв строителен материал имате нужда и какво искате да произведете, можете да произведете например следните бетонни качества с ръчно смесен цимент без съответното измервателно оборудване:

  • универсален: цимент за доплащане 1: 4, вода към цимент 0,5: 1 (или 1: 2)
  • за основи: цимент за доплащане 1: 5 и вода за цимент 1,2: 2
  • за открити бетонни повърхности: цимент до надстройка 1: 3 и вода към цимент 0,8: 2

Смесване на цимента

По принцип има три инструмента и следователно процедури за смесване на цимент: с вана за разтвор и лопата (малки количества), с кофа за разтвор или вана за разтвор и бъркалка (малко по-големи малки количества, лепило за плочки, мазилка и др.).), както и с бетонобъркачка (средни количества).

Смесете цимента на ръка или с бъркалка

Ако смесвате малки количества или на ръка (лопата, бъркалка), циментът и инертният материал първо се смесват, водата се добавя постепенно. Особено важно е агрегатът да се разпределя равномерно, когато размерите на зърната са различни.

Смесете цимент с бетонобъркачка

Ако, от друга страна, смесите цимент в миксера, първо се добавя вода. Следват цимент и инертни материали. Разбъркайте отново, докато инертните материали, циментът и водата за смесване се смесят добре и равномерно помежду си.

Съвети и трикове след леене на бетона, мазилката или неудобните плочки е важно, че времето за сушене се следва за цимент. В допълнение, в зависимост от заявлението, е необходимо да се по-нататък по-нататък строителния материал. Такъв е случаят например при производството на корнизи като камъни, основи или компоненти, изработени от бетон.