Циментови плочи - съвременен материал за фасада

Стари циментови влакна от производствени години преди 1990 г. трябва да бъдат третирани с най-голяма предпазливост днес. В края на краищата, можете да представите не незначителна опасност за здравето чрез вашия аспирант. В момента циментови влакна са получени от здравни безвредни материали и следователно могат да се използват гъвкави, например, във фасадния дизайн.

Модерните плочи на циментовите влакна не съдържат азбест

Точно както подсилването със стоманени пръти и ръководители в стоманобетон осигурява допълнителна якост на опън в бетонни компоненти, азбестови влакна са били използвани през 1989 г. като материал за циментови влакна дискове. Тъй като азбест се оказа като канцерогенно вещество, от 1990 г. насам не може да се използва азбест за производството на табели за циментови влакна от 1990 г. насам.

Въпреки това, отрицателна покана се придържаше към строителния материал, известен под марката Eternit. Използваните днес вещества за производство на тези дискове не са опасни вече. Дори старите циментови влакна с абестантска част са всъщност опасни, ако отидат на почивка, неправилно възстановени или смлени от невежество.

Все повече и повече обаче материалът се връща към информираността на архитектите и строителите. И накрая, той се характеризира с различни положителни свойства. Може да се направи и в различни форми, дизайни и цветове. Следователно творчеството е едва ограничено при изграждането.

Предимства на фасадния дизайн със зелени плочи

Циментните плочи са сравнително евтини като материал за облицовка на фасада и по този начин могат да представляват евтина и практична алтернатива на естествените каменни плочи като шифер. Следните свойства характеризират дъските за цимент:

  • устойчив на атмосферни влияния
  • Не е предразположен към поречността (като дърво)
  • Форма-стабилен
  • огнеупорен
  • Лесна обработка
  • Възможност за въздействие

Циментните плочи могат да бъдат монтирани на съответната опорна рамка с противодействие, подобна на фасадата на баксовената тухла като външна обвивка и защита на времето за изолация. Плаките могат да бъдат фиксирани без предварително пробиване просто с нокти на вентилираната дървена конструкция.

Циментните плочи се предлагат в много цветове, форми и размери

Съвременните табели за цимент се предлагат в голямо разнообразие от формати и силни страни. Най-големите плочи обикновено са около 3 х 1,5 м високи. В допълнение, проветривите фасади на прегради за жилищни сгради често се държат с гофрирани плочи. Но също така са налични различни дизайни в дърво или проверка.

Чрез специално разработена многослойна технология, таменни влакна са покрити в произведенията на производителите с цяла гама от вечни цветове. Това гарантира, че плочите запазват декоративната си цветова схема дори при дългосрочни метеорологични условия.