Търсят се свидетели! Чихуахуа Арно беше жестоко изритан до смърт

Как можеш?! Чихуахуа Арно бе изритан до смърт от непознати.

В Потсдам жена върза кучето си пред търговски център, точно както трябва да направите, ако не ви е позволено да заведете своя четириног приятел в магазина. Тогава се случи жестокото дело: непознати ритаха малкия мъжки чихуахуа. Малко по-късно той почина от последиците от сериозните си наранявания.

Какво стана?

В понеделник любовницата му просто искаше да купи нещо набързо в Havel-Nuthe-Center в Потсдам, тя върза малкото си мъжко чихуахуа Арно за банка пред входа на супермаркета. Според полицейския доклад собственикът е чул няколко пъти кучето си да лае и е прекъснал пазаруването, за да провери верния си спътник.

Отдалеч вече виждаше, че четиригодишното куче лежи на земята. Твърди се, че по това време семейство с три деца е било в близост. Според собственика на кучето бащата на семейството е казал, че съпругата му има нещо общо с нараняванията на кучето.

Любовницата на Арно първоначално не се грижеше за семейството, а за раненото си куче, което обилно кървеше. Тя веднага отиде при най-близкия ветеринар, но цялата помощ дойде твърде късно за малкия Арно - всичките му ребра бяха счупени.

Зареждане...

Опечалената любовница подала сигнал в полицията. Сега се издирва лицето, отговорно за фаталните наранявания поради нарушение на Закона за хуманно отношение към животните.

Семейството, за което се твърди, че е било в непосредствена близост до кучето, е описано по следния начин:
Твърди се, че е мъж на около 30 години, висок около 1,75 метра, с тънък ръст и къса кестенява коса. Според собственика на кучето той е говорил с акцент, вероятно от източен европейски произход. Жената също се изчислява на около 30 години, висока около 1,75 метра с тъмна, вълнообразна коса. Двойката очевидно включваше и две малки момичета и момче на възраст от три до пет.

Свидетели искат!

Всички свидетели, особено млада двойка, за която се твърди, че е утешила собственика на кучето, са помолени да докладват в полицията. Ето още една бележка от полицията към всички потребители на социалните мрежи:

"Освен това полицията моли свидетелите, които досега са коментирали престъплението във Facebook, да докладват на полицията. Информацията и дискусиите в социалните мрежи помагат на разследващите криминалисти само ако потребителите се предоставят и като свидетели на полицията. Информацията може да бъде изпратена и чрез формуляра за информация на гражданския портал на www.полиция.Бранденбург.де се дава."