Нарязани тухли

Тухлите не винаги се вписват там, където бихте ги харесали. Тогава тухлите трябва да бъдат нарязани. В зависимост от това каква е тухла, това не е толкова лесно. Harly изгорени и остъклени тухли могат да се нарязват трудно, докато газобетонният блок може да бъде нарязан с прост лик.

Ъгъл мелница

С ъглошлайф (49.99 € в Amazon *) или така нареченият трислен или гъвкав цвят, тухлите могат не само да бъдат шлифовани, те също могат да бъдат нарязани. Но е необходима висококачествена диамантена шайба с голям диаметър. За твърди счупени тухли, трябва абсолютно охладете камъка между тях. Дискът също трябва да ви позволи да се охладите леко и отново. Ако тя свърши, тя вече не я прерязва.

  • Също така прочетете - тухлите на разходите
  • Също така прочетете - тухли - традиционни формати
  • Също така четете - чисти тухли - без щети!

Който има електрическа машина за рязане на плочки, също може да намали тънките клинчета с него. Това обикновено е оборудвано с водна баня, през която режещият диск или ножът се охлаждат отново и отново.

Карбид

Всички порести камъни могат да бъдат нарязани на ръка с лисица. За съжаление, електрическият фуст често има кратък меч, за да намали дебелите планове например. С висококачествен карбид, видял дори порето бетонови камъни и варовикови блокове могат да се покачат.

Инструменти с един поглед

  • Разделяне на мелница (флексо или ъглошлоза)
  • Електрически Foxtail
  • Foxtail
  • Карбид
Съвети и трикове Защитете очите, когато работите с машината за рязане на плочки или плочки. Със сигурност може да се случи, че парчето се изстрелва и се разтваря. През центробежните сили, така че ще възникнат опасни снаряди. Също от самия камък може да изпръсква трептите и да ги нарани. Толкова досадно може да е, поне очите трябва винаги да бъдат защитени.