Постигане на цели: така си спомняте мотивиране

За да зададете цели, създайте най-много с лекота. Постигането на цели вече е предизвикателство. Разкриваме как тя така или иначе.

Повечето хора са ангажирани с определени цели, които искат да постигнат в живота си - някои много целенасочени, някои по-небрежни. Но целите имат почти всички. За едно нещо губи тегло, за другите кариерата и за третата семейството. Много хора също имат дестинации във всяка жилищна площ.
Независимо от това кои цели са преследвани подробно, има много съвети навън, както можете да стигнете до тях. Всеки обещава да знае мистерията, с която човек постига целите му. Дали сега "тайната", т.е. визуализирайте, интелигентния метод или друга формула. Въпреки това повечето хора не постигат целите си.
И толкова много хора се намират в някакъв момент с нещо, което не е наистина какво искат, но тогава изглежда достатъчно добър. Или те правят прости и се движат и не се опитват повече. Така че не изглежда проблемът да се поставят цели. От друга страна, целите вече могат да бъдат постигнати. Най-важният фактор: мотивация.
Често, в някакъв момент, ние ще ни даде компромис, защото ще бъде твърде изтощително или не сме в настроение. И в някакъв момент вече сме толкова далеч, че вече не си струва.
В крайна сметка стигаме до заключението, че сме се провалили. Това обикновено е вярно. Ние не се провалихме, просто не го изпробвахме достатъчно дълго.

Така че можете да постигнете целите му, така че е важно да останете мотивирани. Което прави разликата в края на тези, които се отказват, и тези, които продължават. Чистата воля не е достатъчна. Тя минава невероятно бързо. Така че трябва да намерите начини да получите отвън винаги попълване на мотивацията. Ние разкриваме как тя създава това и по този начин постига вашите цели.

Правилната мотивация: емоции

Емоциите са това, което ни кара хората най-надеждни. Ако не се чувстваме след това, ние не правим спорт. Ако се страхуваме от нещо, ние го избягваме. Ако наистина искаме нещо, правим всичко. Проблемът: чувствата са много бързи.
Ето защо може да се случи, че днес ние работим силно мотивирани, защото наистина искаме нещо, но утре, няма желание за утре, защото нашата емоционална ситуация се е променила. Тогава предпочитаме да останем на дивана, погребан под пухкав таван, вместо да се занимаваме със спорт.

Да постигнем цели, така че трябва да сте толкова привлекателни, че промените нашите чувства. Трябва наистина да направим нещо за тази цел. Въпреки това, защото е невъзможно да се поддържа чувството толкова постоянно, нашите цели трябва винаги да събуждат тези чувства отново.

Както можете да направите това?
Седнете огромни цели! Забрави думата "реалистична". Реалистичните неща не мотивират някого. Малка, реалистична цел може да бъде по-лесна за постигане, но тя няма да ви даде необходимия мотивационен тласък. Огромна цел, която ще промени живота ви, от друга страна.
Мъжката ви цел оживена. Представете си точно колко по-добре е животът ви, ако сте стигнали до него. След това направете всичко, за да ви напомня всеки ден. Висящи снимки, които са символични. Bastel на VisionBoard, който ви напомня за това или го напишете всеки ден.
Без значение как можете да направите това, но отнемете малко време всеки ден до мелодите. Тези положителни чувства са най-добрият мотивационен треньор, който можете да получите.

Четене Съвет: Как да намерим истинското ви призвание с метода на iKigai

Задайте цели и постигане: брутен план

Винаги означава да се постигнат цели, те ще трябва да бъдат измерими и специфични. Това може да е правилно. Въпреки това, ако се стигне прекалено много за него, планирането е посочено. Изведнъж цялата му енергия е в прецизното планиране и вече не става дума за действие. Действието е абсолютно най-важната стъпка за постигане на целите си. Нищо не идва от нищо.
Повечето хора правят това, защото се страхуват от грешки. Вие не искате да правите нищо лошо, така че нека се преживеете завинаги и да се опитате да включите всяка възможност в плана си. Но това не работи. За да постигнете целите си, имате нужда от груб план, където можете да се мотаете. Подробностите идват по пътя към целта.

Той е известен от себе си: най-вече нещата няма да планират. Непредвидени се случиха, се случват грешки - в края, обикновено по някакъв начин е добре и научавате много. Така че това е просто в живота. Затова е безсмислено да се лудите с планирането на тънкостите. Всички ще промените десет пъти. Така че губите времето си, когато плановете да бъдете твърде подробни предварително.

Постигане на цели: остават гъвкави, но неразрешени

Друга причина да имаме само груб план: ако искате да постигнете целите му, трябва да останете гъвкави на тънкостите. Вашата цел остава твърда. Март не е упълномощен. Точно така, той може да се промени. Трябва да останете гъвкави на "като", но не в "какво".
Пример: Представете си, че искате да посетите приятели, които са се преместили в друг град. По начина, по който имате в задръстване. След това сте веднъж. След това стигате до строителна площадка, която блокира пътя, така че трябва да се движите първо - трябва да намерите първо, защото навигацията ви е приела (батерията е празна).
В такъв случай бихте могли да бъдете раздразнени, но никога няма да измислите идеята за внезапно обръщане и да карате у дома. Вие няма да интерпретирате строителния сайт като "знак", че просто не трябва да бъде и не сте "предназначени", за да посетите приятелите си.
Бихте хапели зъбите си и ще намерите начин. С малко закъснение, тогава ще пристигнете на приятелите си и ще се насладите на вечерта.

Точно така тази настройка трябва да постигнете целите си. Без значение какво се случва, вие се придържате към целта си и просто потърсите друг начин.

Бар на психическия напредък

Вече сме го адресирали по-рано: най-важните средства за постигане на целите ви е действие. Трябва да направите нещо за него. Така че сте постоянно в действие и да правите неща, които се доближават до вашата дестинация, тя помага, ако имате бар на психическия напредък. Той дори помага повече, ако го доведете до хартия.

Не е нужно да нарисувате страхотно мнение. Вече е достатъчно, ако мислите за това, което можете да направите в предстоящата седмица, за да се доближите до целта си.
Да кажем, че искате да загубите 20 кг тази година. След това можете да ви изчислите, че трябва да загубите 1,6 кг през месеца, за да постигнете това. Това прави около 400 g на седмица. Сега помислете какво можете да направите следващата седмица, за да премахнете 400 g. След това го напишете в графика си. Ако има решение, точно както всяка друга дата - ако се опитвате да отмените тази среща за себе си, пролетта обратно към точка 1 и да получите необходимата мотивация.

Четене Съвет: Така че можете да промените живота си с 5-годишен план

Празнуват частичен успех

Друга важна стъпка, която да остане мотивирана и по този начин да се призове положителна позиция, тя също е частичен успех да празнуваме. Ако останем с примера за претегляне, това означава, че вече го празнувате, когато сте намалели само 5 кг. Няма 20 кг, които са крайната ви цел, но вече е направена една четвърт!

Такива успешни преживявания са важни. Предотвратете ви да бъдете разочаровани в някакъв момент, защото не стигате до целта си достатъчно бързо. Това е забавно, когато успеем. Това води до успех за по-голяма мотивация и че от своя страна води до по-голям успех.

Бакшиш: Можете да празнувате още по-частични успехи, ако не си зададете цел, но обхват на целите. Вместо да приемате 20 кг, бихте искали да започнете целта си на 15-25 кг. Когато се доближим до целта си, допълнително мотивационно стимулиране. Изследователите го наричат ​​"гол-градиент-ефект". Това вече ще използва 12 кг, вместо 18 кг. Така че можете дори да го създадете, за да постигнете повече, отколкото първоначално сте направили.

Четене Съвет: Тази година ще бъде най-продуктивната година от живота ви!

Постигане на цели: просто го направете

За да постигнете целите си, трябва да направите нещо. Дори и тези, които вярват в концепцията за визуализация, знаят, че трябва да действате там, за да получите това от вселената какво искате. Постоянният акт е това, което ни приближава до целите си.
Ако искате да отслабнете, можете да дадете пълна дросела седмица от годината и да се изчерпите в спорта. Освен мускулна котка, обаче, това няма да донесе много. Ако, от друга страна, прави десет минути за една година всеки ден, тялото ще се промени.

Следователно раздаването е най-важната оферта за постигане на целите си: Лесно е да се направи. Tu всеки ден едно нещо, което ви приближава до вашата дестинация. Дори ако това е само малко. Тези малки действия призовават малко голям в дългосрочен план. Попитайте ви всяка сутрин след като станете: "Какво мога да направя днес, за да се доближа до целта си?- И тогава е лесно.

Имате финансова цел? Така че спестявате 10.€ € само за една година!

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Таня Кох

Достигнете целите: Събиране на поддръжници

Всеки се нуждае от помощ. Ние сме социални същества. Съответно нашето общество също работи. Така че това помага, ако търсите поддръжници. Това не е необходимо да бъде конвулсивен прояс. Достатъчно е, ако кажете на хората какво планирате. Ще се опитате да ви помогнат.
Когато някой ни разказва за нещо, ние сме пресъздавали автоматично какво да ни вземе. Тогава можем да говорим за препоръка, за нещо, което ни помогна в подобна ситуация. Или изясняваме над падането, което знаем и това на пръв поглед не е разпознаваем. Понякога наричаме и някой, когото познаваме и помагаме.