Прикрепете декоративни ленти към стена

При закрепване на декоративни ленти към стена могат да се постигнат няколко вида оптични ефекти. Общо за стила на селската къща са крайните и преходни ленти по средата нагоре, които разделят два цвята или текстури на стените. По-високо разположените всеобхватни ленти образуват граница. Геометричните аранжименти създават касети.

Творчески подходи, дизайни и ефекти

Прикрепването на декоративни ленти към повърхностите на стените създава декоративни и триизмерни ефекти. Обхватът на дизайна се простира от фини и трезви контрасти на един и същи или един цвят до дизайна на различни "рамкирани" стенни повърхности.

  • Прочетете също - Прикрепване на декоративни корнизи към тавана
  • Прочетете също - Забиване на корнизи на стената
  • Прочетете също - Прецизно прикрепете декоративни ленти с подготовка

Декоративни ленти от дърво или стиропор са прикрепени към стената като материали. Подобно на имитация на мазилка на тавана, резултатът е преди всичко исторически изглеждащи декорации на стени, тъй като те са известни от господските къщи и замъци.

Декоративните ленти с половин височина, които водят до стила на селската къща, са малко по-трезви и в някои случаи с допълнителен практически ефект. Те могат да се използват като чисто визуално разграничение или, ако са изработени от дърво, могат да действат и като място за съхранение. Стената над и под лентата е или боядисана в различни цветове, или "подструктурата " е изградена от дъски, дървени панели или ленти.

Касетни форми и постановка

Правоъгълните касети са рамки, които са залепени за стената. Подобно на рамките за картини, е възможно разнообразна постановка. Типични примери са:

  • Касети с контрастен цвят към рамкираните зони
  • Монохромни корнизи и монохромен фон за стена
  • Площи за поставяне на стенни лампи и източници на светлина
  • Рамкиране на обекти като прозорци, врати и огледала
  • Многоцветна комбинация отвътре и отвън на формовъчната рамка
  • Скосени ъгли на правоъгълниците с прави диагонали
  • Заоблени ъгли с вдлъбнати или изпъкнали ленти и форми

Помислете за грижи и почистване

Декоративните ленти по стените са уловители на прах. Домакинство с този тип декорация на стени винаги включва прахове за прах и прахосмукачки с меки четки за закрепване, за да поддържат лайсните чисти.

Този аспект е особено важен, ако са избрани светещи корнизи. Прахът бързо намалява блясъка и има вредно въздействие върху атмосферата на помещението.

Съвети и трикове Декоративните ленти могат да бъдат добро и незабележимо решение, ако трябва да "транспортирате " електричество. Тъй като гнездата често са предварително определени и понякога не са практични в стаята, можете да отведете кабели до желаните места зад декоративни корнизи.