цинк в храната: прави красива и здрава

Цинкът е минерал за красота. Но не само за да направите кожата и косата нещо добро, трябва редовно да ядете храна с цинк. Цинкът укрепва имунната система. Ние ви показваме най-добрите доставчици на цинк.

Цинкът е от съществено значение - и въпреки това повечето от нас изобщо не са на екрана. И накрая, целият свят на железен дефицит и колко важен е витамин С или А за тялото. Въпреки това, цинкът е много важен микроелемент, който тялото не може да се самоизгони - но абсолютно нужди. Трябва редовно да го доставяме чрез храни, съдържащи цинк.
Колко цинк на ден е здрав?
В зависимост от храненето, достатъчно цинк изстрел е изненадващо лесен. Възрастната жена се нуждае от около 7-10 mg цинк в деня (бременна и кърмене нужда от повече), мъже около 11-16 mg, тези референтни стойности бяха публикувани от германското общество за хранене.
Който обръща внимание на балансирана и гъвкава диета, яжте достатъчно кожа, съдържаща цинк, за да покрие тази нужда. Цинкът е например при месо или сирене. Но вегетарианците и веганите могат да покриват своите цинк изисквания върху овесена каша, пшеница пълнозърнест, ядки или семена. Въпреки това, тялото може по-добре да използва цинк от животинските храни.

Добре е да се знае:
Някои хранителни съставки причиняват повишени цинк в червата. Те включват витамин С, както и протеини от животински храни. Прави вегетарианци могат да увеличат записа на цинк чрез комбиниране на храни. Нашият съвет: просто дайте пръскане на лимонов сок за ядене или цинк-съдържащ зеленчуков произход с животински протеин като яйца, кисело мляко и др. комбайн.

Четене Съвет: Топ 10-витамин С богата храна

Добри причини да се ядат цинково съдържащи храни

Цинкът извършва малки чудеса в тялото. Гарантира, че кожата и косата изглеждат красиви - които искат много жени и мъже. В допълнение, цинкът е ценен помощник в защитата на болестни микроби, защото укрепва имунната система. Така че, ако често страдате от настинки, трябва да обърнете внимание не само да приемате класическата част на витамин С, но и цинк. В допълнение, цинкът участва в многобройни метаболитни процеси.

Недостигът на цинк рядко се среща в Германия, тъй като има много цинксъдържащи храни, които повечето от нас редовно ядат. С много едностранна диета обаче може да стигне до недостига. Типични симптоми за дефицит на цинк са: намаляване на слабостта, загуба на тегло, слабост на концентрацията или повишена чувствителност към болести. Също така косопад или проблеми с кожата могат да означават дефицит на цинк.

Това може да ви интересува: Здравословно хранене: Трябва да знаете тези 10 съвета

Също така важен производител: Vitmanin C

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Jutta Eliks

Цинксъдържаща храна: списък на най-добрите доставчици на цинк

Стридите съдържат най-цинк

Става дума за съдържащите цинк хранителни са стриди с голямо разстояние от абсолютния лидер. Остана в 100 г част от стридите 22 mg цинк! Други морски дарове не могат дори да се справят с него: 100 г мидапс съдържат само около 2 mg цинк и раци само 2.2 mg на 100 g.

Цинк в храната: плодове от зърнени култури и ръкав

Пшеницата яде повечето от брашно, обработени до хляб или макаронени изделия. В тази форма обаче тя съдържа малко цинк. Тъй като пшеничният зародиш или дори пшенични трици изглеждат много различни.
100 г пшеничен зародиш: 8,6 mg цинк
100 g пшеничен трик: 9 mg цинк
В ежедневието, дивият ориз Prima може да се приготви като допълнение към всички ястия. Заслужава го, защото дивият ориз доставките до 100 g горд 6 mg цинк.

Ако имате ежедневно служене на овесена каша, тялото ви прави нещо наистина добро. Закуските не само съдържат много желязо и протеини, но и имат високо съдържание на цинк. Щепсел в 100 g овесена каша 4 mg цинк. Тъй като другите зърнени култури не могат да се справят.

За вдъхновение: 4 творчески рецепти за здравословна овесена закуска

С бобовите соя са налице, което се отнася до заплатата на цинката:
100 g соя: 4.2 mg цинк
100 г лещи: 3.4 mg цинк
Вече знаеше? Плодовете на ръкава като лещи съдържат не само много цинк, но и много желязо! Така че трябва да сте неразделна част от вашата диета.

Тук ще намерите продукти, съдържащи цинк за кожата и косата

Цинк в храната: месо и черния дроб

Става дума за богатите на цинк храни обикновено е добър доставчик. Особено много цинк съдържа теле и говеждо месо с до 4,8 mg цинк на 100 g. Най-цинкът доставя печено пържола, 5.9 mg на 100 g.

Който обича да яде черния дроб, трябва да има достъп до спокойно, когато този деликатес е в менюто и той иска да направи нещо за имунната си система. Черният дроб е много добър доставчик на цинк:
100 г телешки черен дроб: 6,1 mg цинк
100 g агнета чернодробно: 3.9 mg цинк
100 г горски черен дроб: 4.8 mg цинк
100 г свински черен дроб: 6.5 mg цинк
100 г пилешки дроб: 3.2 mg цинк

100 g агнешки крак: 3.7 mg цинк
100 g средно-мазнини свинско: 2.3 mg цинк
100 г пилешки крила: 1.3 mg цинк

Семената и ядките съдържат цинк

Семената и ядра не само осигуряват много магнезий, те също съдържат много цинк. Лидер са тиквени и слънчогледови семена, при семена от сусам и макови семена.
100 г тиквени семена: 6,1 mg цинк
100 г слънчогледови семена: 5.7 mg цинк
100 g борови ядки: 4.2 mg цинк
100 г макови семена: 8 mg цинк
100 g сусам семена: 7.7 mg цинк
100 g Chiabam: 4.6 mg цинк

Ednuts, орехи или кашу: в огромния орехов сорт, парите отиват малко под. Но често трябва да влизаме често, защото те са много съдържащи цинк хранителни храни. В 100 g 4 mg цинк. Въпреки това, толкова популярен в САЩ, е лидер с 5,3 mg цинк на 100 g.
Другите кабели съдържат малко по-малко цинк:
100 г кашу: 2.1 mg цинк
100 г фъстъци: 2.8 mg цинк
100 g лешници: 1.9 mg цинк
100 г орехи: 2.7 mg цинк
100 г бадеми: 2.2 mg цинк

За да инсталирате още повече причини в ежедневната ви диета: SuperFood Nuts: Ето защо орехи, фъстъци и сътрудничество. толкова здрави

Mmh... В сиренето е много цинк!

Фантазия на сирене? Винаги тук! Сиренето е част от групата на цинковите храни. Колко цинк е включен, разнообразието е много различно. Твърдо и мухъл сирене имат значително по-високо съдържание на цинк, отколкото например крема сирене.

100 г пармезан (45% мазнини): 5.8 mg цинк
100 г синьо сирене (50% мазнина): 5 mg цинк
100 г allgäu твърдо сирене: 4.1 mg цинк
100 г масло сирене (30% мазнина): 4.7 mg цинк
100 г Emmentaler: 5.8 mg цинк
100 g Gouda: 4.2 mg цинк