нарязана цинкова плоча - 3 решения

Цинкът често се използва за покриване на класически красиви покриви. За много много модерни къщи, строителите сега използват цинкова плоча за фасадата. Но отделните листове трябва да бъдат съобразени. В зависимост от това колко трябва да се намали цинков лист, предприятието може да бъде много скъпо.

Три прости решения

Ако трябва да се извърши само малък кратко прекъсване, простите ножици на калай са най-евтиният избор за подобряване на дома. Но най-вече трябва да се направят повече и по-дълги съкращения, за да се инсталира лист за цинк на фасадата или на покрива.

  • Също така четете - цинкова плоча за покриви - детайли
  • Също така четете - цинкова плоча за покрива - модерно решение
  • Също така прочетете - цената на цинкова плоча - някои примери
  • Електрически ножици за калай
  • Калай вълка / метал knabber
  • Ъгъл мелница (49,99 € в Amazon *) / Flex

Електрически ножици за калай

Въпреки че електрическите ножици изключват цинков лист от ножиците, но остава един около пет милиметра широка лента от ламарина от смесването. Трябва да притиснете помощник, за да държите листа, така че да не се консервира при рязане. Добър висококачествен ножици на калай, който също създава определена дебелина на листа, но често струва най-малко 400 евро.

Предлагат се прости универсални ножици, които се предлагат от 80 евро, но не са много подходящи за мащабна употреба на покрива или на фасадата.

Калаена гризалка / калаена гризалка

Дръжката на ламарината работи малко по-различно от електрическите фигури за калай, но създава листове с дебелина до четири милиметра. За съжаление Knibbler може да прави идеално прави изрязвания само ако използвате направляваща шина. В противен случай устройството обича да изтича в посока. Но Knibbler също е много по-евтин от електрическите калай. Можете да намерите сравнително добри устройства от около 100 евро.

Гъвкава или ъглошлайф

Ако искате да използвате Flex, определено трябва да носите защита на очите. Разфасовките стават с много остри ръбове и след това трябва да бъдат преработени. Но за няколко съкращения, това със сигурност е най-простото решение за „направи си сам“.

Съвети и трикове Проверете дали наистина си струва да закупите допълнително оборудване, което никога повече няма да ви потрябва. Винаги имайте предвид, че занаятчията трябва да гарантира и работата си едновременно. В случай на цяла фасада или цялостен покрив, следователно трябва да получите няколко оферти от професионални майстори едновременно.