Твърде умно за любов? Защо е толкова трудно за интелигентните хора да се влюбят

Скъпи необвързани: Не сте твърде глупави за връзка. Но напротив!

Така че сега е официално: Вие не правите нищо лошо, ако сте соло за дълго време. Просто си твърде умен за света. Това откриват изследователите от Университета на Ватерло в Онтарио, Канада. Те казват: Освен всичко друго, нашата интелигентност е дали се влюбваме лесно или не. Ако имате особено висок коефициент на интелигентност, той за съжаление не кликва толкова често, колкото при по-малко интелигентни хора.

Звучи нелогично? Ние също мислихме в началото. Но когато прочетохме четирите причини за това, го разбрахме. Според проучването това са причините за самотата на Айнщайн и Ко.:

1. Отнемате много време, за да разберете всичко правилно

Особено интелигентните хора просто размишляват много, вместо просто да се втурват през глава към нова любов. Те искат да разберат собствените си чувства и най-вече чувствата на другия човек. Начинът, по който държеше чашата си с бира, не показваше ли някак си, че все още не е готов за солидна връзка? И така, след като датата е първо балансирана, анализирана и оценена - и новият познат понякога е твърде много разпитван.

2. Имате нужда от време, за да се отворите

Умните хора просто отнемат повече време, за да се отворят за другите. Те обичат да следят риска. Може ли това да върви наистина добре с последната среща? Няма хиляди причини против? Във всеки случай поемането на риск изглежда различно. Просто се доверете на чувствата си и слушайте собствените си черва? Нищо! И такова (здравословно или нездравословно) недоверие може, разбира се, да накара другия човек да бъде изключително несигурен или дори да ги накара да избягат.

3. Не забравяте лошите преживявания

Друга причина: За съжаление умните хора не забравят нищо и следователно са по-добре подготвени да правят грешки отново. Ако сте имали лоши преживявания с някого във връзка, спасете го - и бъдете по-внимателни в бъдеще. Разбира се, има много добри неща в това, но разбира се също така гарантира, че те рядко се свързват с някого.

4-ти. Вие сте твърдо необвързани

Но интелигентните хора понякога мислят и много рационално. Ако една връзка наистина няма смисъл за тях, тогава те са навън. Вместо съмнителна връзка, те предпочитат съзнателно да изберат самотния живот. Те тежат повече от другите и обмислят всичко, преди да допуснат човек в живота си. Разбира се, това гарантира и по-самотни нощи. Но поне: съзнателно навлезе в самотни нощи.

Продължавай да четеш: Нещастно влюбена? Защо често се влюбваме в грешния човек

Също така на gofeminine: красиви цитати и поговорки за всеки ден
© iStock